Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atılmış, 30'un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddia edilmişti.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran o iddianın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmıştı.

Erdoğan'ın talebiyle Devlet Denetleme Kurulu da, konuyla ilgili inceleme başlatırken önemli bir adımda YÖK'ten geldi.

YÖK DE HAREKETE GEÇTİ

YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili YÖK'ten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS'de çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialar üzerine, konunun denetlenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Denetleme Kurulu (DDK) görevlendirilmiştir. Devlet Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulunca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

[old_news_related_template title="DDK, KPSS sorularıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu" desc="Devlet Denetleme Kurulu (DDK), KPSS ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/03/iecrop/ddk_16_9_1659542876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/ddk-kpss-sorulariyla-ilgili-savciliga-suc-duyurusunda-bulundu-7286786/"]

[old_news_related_template title="ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı" desc="Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/halis_16_9_1659476024.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/osym-baskani-prof-dr-halis-aygun-gorevden-alindi-7285110/"]