Çin'in tüketici enflasyonu temmuz ayında iki yılın en yüksek seviyesine hızlanırken, zayıf tüketici talebi genel fiyat baskılarını kontrol altında tuttu.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun bugün açıkladığı verilere göre tüketici fiyat endeksi (TÜFE) geçen ay bir önceki yıla göre yüzde 2,7 arttı. Beklentiler yüzde 2,9 düzeyindeydi. Geçen ayki yıllık artış ise yüzde 2,5 olarak gerçekleşti.

Öte yandan üretici fiyatları enflasyonu (ÜFE) emtia fiyatlarının zayıflamasıyla hazirandaki yüzde 6,1 seviyesinden temmuzda yüzde 4,2'ye geriledi. Değişken gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek enflasyon ise temmuz ayında yüzde 0,8 olarak gerçekleşti.

KARANTİNALAR BASKILADI


ABD ve diğer büyük ekonomilerde enflasyon yükselirken Çin'deki tüketici enflasyonunun nispeten düşük kalması talep etkisiyle fiyatların baskılanması nedeniyle oldu.

Ülkede sürdürülen sıkı Covid politikaları ve karantinalar tüketimin artmasını engelledi. Talep düşüklüğü ise fiyat artışlarının güçlü olmamasına sebep oldu.

[old_news_related_template title="ABD enflasyon verisi ne zaman açıklanacak? Piyasaların gözü ABD enflasyonu verilerinde..." desc="ABD enflasyon verisi, piyasalar tarafından yakında takip ediliyor. ABD tüketici enflasyonu geçtiğimiz yüzde 9,1'le beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Enflasyon verilerinin ülkede para politikasının geleceğine ilişkin belirsizlikleri azaltması beklenirken, iş gücü piyasasındaki güçlü seyrin ardından enflasyonun da sürpriz yapabileceğine ilişkin tahminler risk algısını artırıyor. ABD enflasyon verisi 10 Ağustos Çarşamba günü açıklanacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/09/iecrop/dolar-fiyat-shu_16_9_1660053142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/abd-enflasyon-verisi-ne-zaman-aciklanacak-piyasalarin-gozu-abd-enflasyonu-verilerinde-7298057/"]

[old_news_related_template title="AKP'li başkan polis ve jandarmaya küfür yağdırdı" desc="Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde AKP'li İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Gökçebey Şoförler Odası Başkanı Kadir Başlı terör estirdi. Başlı, yol kontrolü yapan polis ve jandarma ekiplerine 'Ehliyetinin a.... k...'Adam gibi diyorum ki a..... s.....', 'S.... git' diyen Başlı ve arkadaşları gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/detay-kurtarildi-kopya_16_9_1660107761.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-baskan-polis-ve-jandarmaya-kufur-yagdirdi-7298745/"]