İnternete bağlı egzersiz bisikletleri üreten ve bu bisikletlere entegre programlarla aylık abonelik ve online ders satan ABD merkezli Peloton, yaşadığı sorunların ardından Amazon, Nike, Apple, Sony gibi devlerin radarına girdi. Ancak şirketin satılıp satılmayacağı halen belirsiz.

Pandemi sırasında insanların evde kalması nedeniyle kondisyon bisikletleri ve koşu bantlarının satışları artmış ancak sokağa çıkma kısıtlamaları hafifletildikten sonra talep yavaşlamıştı.

PANDEMİ YASAKLARINDA BÜYÜK SIÇRAMA


2020'de spor salonlarının kapanması sonrası Peloton'un egzersiz ekipmanlarına ve uzaktan egzersiz derslerine talep patlaması yaşandı. Bu dönemde şirketin hisseleri de uçtu. Ancak pandemi yasakların gevşemesinin ardından borsadaki kazançların büyük kısmı silindi.

Sokağa çıkma yasaklarının kalkmasının ardından bisikletlere olan talebin düşmesi sonucu firma, geçtiğimiz ağustos ayında amiral gemisi bisikletinin fiyatında yüzde 20 indirim yaparak 1495 dolara indirdi.

GÜVENLİK SORUNLARI YAŞADI


Şirketin başına gelenler talep daralmasıyla sınırlı kalmadı. Aynı ay içinde bir çocuğun koşu bandının altına çekilip ölmesinin ardından ABD Adalet Bakanlığı şirketi araştırdığını açıkladı. Ayrıca aletleri kullanırken yaralanan başka müşterilerin de olduğu bildirildi.

Kasım ayına gelindiğinde ise Peloton, yatırımcılarını önümüzdeki yıl gelirin daralmasını beklediği konusunda uyardı.

DİZİLERE KONU OLDU


Sex and the City Revival, And Just Like That ve Billions isimli dizilerde bazı karakterlerin Peloton bisikletlerini kullanırken kalp krizi geçirdiği sahnelerin yer alması da şirketin imajını sarsan bir başka gelişme oldu.

Tüm bu sorunların ardından  yatırım şirketi Blackwells Capital, geçen ay şirkete CEO John Foley'nin görevinden alınması ve işletmenin satışa çıkarılması tavsiyesinde bulundu. Blackwells, Peloton'un yönetim kuruluna yazdığı bir mektupta, şirketin Nike, Apple, Disney ve Sony gibi şirketler için "son derece çekici" olduğunu belirtti.

BELİRSİZLİK VAR


Ancak şirketin henüz satılıp satılmayacağı bilinmiyor. E-ticaret devi Amazon, "Egzersiz ekipmanı üreticisi için bir teklif yapacak mısınız?" sorusuna yanıt vermeyi reddetti. BBC'ye konuşan şirket temsilcisi, "Söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz" dedi.

Peloton ve Nike da yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Peloton'un şuanda hangi teklifi kabul edeceğine karar vermeye çalıştığı düşünülüyor.

[old_news_related_template title="Amazon Prime'dan zam kararı" desc="Amazon, Amazon Prime'ın ücretlerini artırma kararı aldı. Şirket, yıllık üyelik fiyatlarını 20 dolar, aylık üyelik fiyatlarını ise 2 dolar artırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/05/iecrop/depophotos_17198327_16_9_1644040435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/amazon-primedan-zam-karari-6932932/"]

[old_news_related_template title="Petrol fiyatlarında artış sürüyor: Benzine zam yolda" desc="Petrol fiyatları son 7 yılın zirvesindeki seyrine devam ediyor. Petrol piyasasındaki yükselişin benzin fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Son olarak Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarına zam yapması talebin devam edeceğinin işareti olarak yorumlanırken piyasanın gözü bir yandan ABD ve İran arasındaki görüşmelerde." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/07/iecrop/petrol-dha_16_9_1586456545_16_9_1644217684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/petrol-fiyatlarinda-artis-suruyor-benzine-zam-yolda-6936979/"]