Muğla'nın Milas ilçesindeki Ata Park'ta Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği tarafından düzenlenen eylem, basın açıklaması ve imza kampanyasında elektrik, gıda ve akaryakıta üst üste yapılan zamlar protesto edildi.

En düşük emekli maaşının 5 bin 200 lira olmasını talep eden ve verilen yüzde 25 oranındaki maaş zamlarının yüzde 100 olarak geri alındığını ifade eden Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilcisi Mustafa Ali Demirci, hükümeti eleştirerek, "Hiç mi yüzünüz kızarmadı, bizi çıldırtmayın" diye konuştu.

Tüm Emekliler Sendikası'nın, Milas Atapark Meydanı'nda başlattığı imza kampanyası öncesi basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklamaya, çok sayıda vatandaş katılırken, sık sık ‘hükümet istifa’ şeklinde sloganlar atıldı.


'SAHTE ENFLASYON ORANIYLA ZAM YAPTILAR'


Mustafa Ali Demirci yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeni yıla iğneden ipliğe zam yağmuruyla girdiğini belirterek, “Ocak ayında emekli maaşlarına sahte enflasyon oranına göre yapılan yetersiz maaş zammı şimdiden eriyip gitmiş ve 13 milyon emekli yurttaş AKP iktidarı tarafından bir kez daha yoksulluğa mahkum edilmiştir.” dedi.

'ZAMLAR İNSAFSIZCA'


Demirci, “Emekliler olarak isyandayız. Maaş zamlarımızı yolunmuş kuşa çevirdiniz. Yüzde 25 verip, yüzde yüz geri aldınız" dedi.

"Dövizde yapılan oynamalarla, yandaşları daha da zengin ettiniz. Paramızı pul ettiniz" diyen Demirci, "Hazine'de para kalmadığından, emeklileri emekçileri kendinize kul ettiniz. Şehir içi ulaşıma, elektrik ve doğalgaza insafsızca zamlar yaptınız. Çarşı pazar yangın yerine döndü. Hayatımızı zehir ettiniz" diye konuştu.

Demirci, şöyle devam etti:

"En düşük emekli maaşı 5 bin 200 lira olması için, emeklilerin örgütlenme hakları önündeki engel ve yasakların kaldırılması için mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Emeklilere yılda 4 maaş ikramiye için doğalgaz, elektrik ve ulaşıma yapılan son zamların geri alınması için mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Akaryakıt, elektrik ve gıda zamları geri alınsın. Maaşlara ek zam verilsin çünkü mutfakta yangın var. Geçinemiyoruz, insanca ve onurlu bir yaşam istiyoruz. Ve haykırıyoruz: Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ya siz?"

[old_news_related_template title="Emekliler, elektrik zammına fatura yakarak tepki gösterdi" desc="Hatay’da emekliler, zamlanan elektriğe fatura yakarak tepki gösterdi. Basın açıklamasında buluşan emekliler, maaş düzenlemesi gibi birtakım taleplerde bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/7dd30c09-c2db-4df0-8464-b4aeaff15579_16_9_1643890969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/emekliler-elektrik-zammina-fatura-yakarak-tepki-gosterdi-6929413/"]

[old_news_related_template title="Emekliler sokağa indi: Artık yeter..." desc="Tüm Emekliler Sendikası İstanbul Şubesi Kadıköy'deki Atatürk Anıtı önünde toplanarak emekliye yapılan düşük zamları protesto etti. 'Artık yeter!' diyen sendika üyeleri yaptıkları açıklamada 'Unutmayın ki; biz 13 milyon seçmeniz, zamanı gelince hayatı bize zindan eden siyasi iktidarı da onun yalan makinası TUİK’i de hesaba çekeceğiz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/08/iecrop/emekli1_16_9_1641660035.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/emekliler-sokaga-indi-artik-yeter-6876179/"]

[old_news_related_template title="Esnaf odalarından fatura tepkisi: Bundan sonrası iflas ve iş yeri kapatmadır" desc="Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, başta elektrik, doğalgaza gelen zamların ardından esnafın iflasın eşiğine geldiğini belirtti. Uysal, “Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt, doğalgaz ve her şeye gelen zincirleme zamlarla esnafımız son durağa gelmiş, iş yapamaz hale düşmüştür. Esnaf ve sanatkârlarımız için bundan sonrası iflas ve iş yeri kapatmadır ve imdat zilleri çalmaya başlamıştır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/08/iecrop/esnaf-1-1_16_9_1644333850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/esnaf-odalarindan-fatura-tepkisi-bundan-sonrasi-iflas-ve-is-yeri-kapatmadir-6940762/"]