Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası heyeti Elazığ’da kapalı çarşı esnafını dinledi. Öztrak’a İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol eşlik etti.

“ZAMLARI KILIÇDAROĞLU YAPMIYOR”

CHP heyetinin esnaf ziyareti sırasında yaşlı bir kadın geçmiş yıllarda ilaç bulamadıklarını ancak şu anda hastanede her türlü bakımın yapıldığını belirterek CHP’li Öztrak’a, “Zamanında hastanede yattım bir ilaç bulamıyordum, benim eşim 40 gündür hastanede yatıyor yemeği bakımı her şeyi yapılıyor. Siz neden ortaya düşmüşsünüz?” diye sordu.

Öztrak ise, “Biz ortaya düştük milletle beraber. Milletin derdi büyük pahalılık almış başını gitmiş” diye cevap verdi.

Yaşlı kadın ise “Hiç pahalı değil herkes alıp yiyor biz emekliyiz Allah’a şükür paramızı arttırıyoruz” dedi. Araya giren CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, ise ‘Bu zamları kim yapıyor Kılıçdaroğlu mu yapıyor?’ diye sorduğunda yaşlı kadın, “Kılıçdaroğlu yapmıyor zenginler yapıyor niye Kılıçdaroğlu yapsın? Sen olsan ayağına sıkar mısın?” cevabını verdi.

image small

“KAPALI ÇARŞIYI İLK DEFA GEZEN ADAMDIR”

Siyasetçileri esnafın arasında görmek istediğini belirten bir esnaf ise, “Allah senden razı olsun bu vekilleri getirdin. Kapalı çarşıyı ilk defa gezen adamdır Gürsel Erol. Ne olursa olsun sağ-sol hiç fark etmiyor benim için önemli olan siyasileri burada görmek. Gürsel Erol bizim gururumuz” diye konuştu.

image small

5 BİN LİRA ELEKTRİK FATURASI GELEN ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

Başka bir esnafı ziyaret eden CHP heyeti, esnafın 5 bin liralık elektrik faturasını gördüğünde şaşkınlıklarını gizleyemedi. 5 bin liralık elektrik faturasını Öztrak’a gösteren esnaf, "Bu küçük dükkana geçen bir elektrik faturası geldi 5 bin lira, dayanamıyoruz kapatacağız artık” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Başkanlık sisteminde yarım milyona yakın esnaf işini kaybetti" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlık sisteminin 4. Yılında yaşanan toplu iflaslara dikkat çekti. Ağbaba, başkanlık sistemi ile geçen 4 yılda 479 bin 736 esnafın iflas ettiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/kepenk-kisa-yeni_16_9_1654734489_16_9_1658057667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/baskanlik-sisteminde-yarim-milyona-yakin-esnaf-isini-kaybetti-7253683/"]

[old_news_related_template title="Kurban pazarındaki esnaf: AK Parti'ye oy yok batırdı bizi" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, hayvancılığın başkenti Balıkesir'de kurban pazarını gezerek, esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinledi. Akın'a, bir esnaf; “Artık bazı şeylerin değişmesi lazım. Yem çok pahalandı. Maliyetleri kaldıramıyoruz” diye yakındı. Başka bir esnaf ise “Bundan sonra AK Parti’ye oy yok bizden. Batırdı bizi” diyerek tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/07/iecrop/besici_16_9_1657200386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kurban-pazarindaki-esnaf-ak-partiye-oy-yok-batirdi-bizi-7237509/"]