CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hem vatandaş hem ülkenin borç içinde olduğunu belirterek, “Her gün ortalama 30-35 bin kişinin kapısına haciz ya da icra emri gidiyor. Türkiye’de vatandaşlarımızın neredeyse yüzde 30’u icralık olmuş durumda” dedi. 2022’nin ilk 4 ayında Türkiye’nin il il icra haritasını açıklayan CHP’li Tekin, yılın son bir ayına gelindiğinde sayının korkunç noktalara ulaştığını kaydetti. “Önlem alınmaz ise tablonun yıl sonuna doğru daha da kötüleşeceğini ısrarla belirtmiştik” diyen Tekin, çalışma çağındaki herkese 1 icra dosyasının düştüğünü kaydetti.

ÜLKE BORÇ BATAĞINDA

Tekin, 2022 yılbaşından beri icra ve iflas dairelerine toplam 1 milyon 176 bin yeni dosya geldiğini ifade ederek, “Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bu ekonomik krizin yarattığı toplumsal bunalım artık sosyal krize dönmüş durumda. Artan enflasyon vatandaşların harcama yapısını değiştiriyor. Artan fiyatlar borç ödeme gücünü de düşürüyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde çok daha fazla insan hacizle karşılaşacak. AKP, hem vatandaşı hem de ülkeyi borç batağına soktu” dedi.

Gürsel Tekin

36.6 milyonun kredi borcu var


2002 yılında sadece 8 milyon icra dosyası olduğunu hatırlatan Tekin, “24 milyon dosya 3 kat artış demek. AKP gelecekte milleti icra dairesine düşüren parti diye anılacak. AKP’nin akıl dışı rejimi yüzünden Türkiye ekonomik olarak büyük bir bedel ödüyor. Bankalara bireysel kredi borcu bulunan vatandaş sayısı son bir yılda 2 milyon kişi artarak 36 milyon 671 bin kişiye yükseldi” diye konuştu.