Yeni yılda faturalara yapılan peş peşe zamlar üstüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı Askıda Fatura kampanyasına destek vermeye davet ediyor.

"DAYANIŞMA İSTANBUL'DA BAŞLAR"

İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Türkiye’de yaşam koşulları zorlaştı. İstanbul, ülkenin en zor ve pahalı kenti. Dayanışma İstanbul’da başlar” diyerek tüm hayırseverleri İBB’nin başlattığı Askıda Fatura kampanyasına davet etti.

İMAMOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbul’da okuyan üniversite öğrencileri için hayata geçirilen ‘Eğitim Destek Paketi’ne destek çağrısında bulundu. İmamoğlu, “Bu gece bir öğrenciye eğitim desteği verebilir, yarına bir umut bırakabilirsiniz” diyerek vatandaşları kampanyaya katılmaya çağırdı. İmamoğlu dünkü sosyal medya paylaşımında ise aynı uygulamanın ‘Anne-Bebek Destek Paketi’ne yardımda bulunulması için çağrı yapmıştı.

YARDIMLAR 63 MİLYON TL'Yİ GEÇTİ

Pandemi döneminde başlatılan ve bugüne kadar 63 milyon TL’nin üzerinde yardım toplanan Askıda Fatura uygulamasında Aile Destek Paketi, Anne-Bebek Destek Paketi, Eğitim Destek Paketi gibi yardımlar bulunuyor. Eğitim Destek Paketi’nde şu ana kadar 4 milyon 380 bin TL’yi aşkın yardım toplandı.

[old_news_related_template title="İBB'nin 'Askıda Fatura' dayanışması dünya gündeminde" desc=" İBB’nin, ‘Askıda Fatura’ projesi Türkiye’deki yardımseverlerin desteğiyle 41 Milyon TL’lik dev bir dayanışmaya dönüştü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “İstanbul’da kimseyi darda bırakmayacağız” diyerek duyurduğu iyilik hareketine dünyanın da ilgisi sürüyor. Proje 6. ödülünü ABD’den aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/19/iecrop/fatrura-ibb_16_9_1632069599.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ibbnin-askida-fatura-dayanismasi-dunya-gundeminde-6658632/"]