Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, AKP-HDP görüşmesini değerlendirirken “Masa’nın altında arıyorlardı, meğer Tayyip Bey ile Devlet Bey’in  masasının üzerindeymiş... Cumhur İttifakı’nın tek bir varlık sebebi var, her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak” yorumunu yaptı.

Gültekin Uysal önceki gün SÖZCÜ’yü ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Yılmaz ile görüştü. SÖZCÜ avukatı İsmail Yılmaz’ın da bulunduğu görüşmede Uysal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Uysal’ın çarpıcı açıklamaları şöyle:

[caption id="attachment_7473371" align="alignnone" width="1200"] SÖZCÜ, GENİŞ KİTLELER İÇİN BİR NEFES SAHASI Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Yılmaz ile görüşen Gültekin Uysal, “SÖZCÜ sadece gazetecilik yaparak geniş kitlelerin his-siyatına, düşüncelerine tercüman olabilmiş bir nefes sahası. O açıdan müteşekkiriz. Allah sizin de bizim de yardımcımız ol-sun” dedi.[/caption]

MESELE İKTİDARDA KALMAK

■ Masa’nın altı-üstü karıştı... HDP’yi masanın altında arıyorlardı, meğer Tayyip Bey ile Devlet Bey’in masasının üzerindeymiş... HDP meselesi zaten bir turnusol testi. Eline mektup verip İmralı’ya gönderen kimdi? Ne zaman ki HDP, ‘Seni başkan yaptırtmayacağız’ dedi; o gün propagandaya başlandı. İktidarın, Cumhur İttifakı’nın tek bir varlık sebebi var, her ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak. Oysa Millet İttifakı, Altılı Masa değerler manzumesi üzerinden meseleye bakıyor. Cumhuriyettir, demokrasidir, hukuktur... Bir muhasebe yapacak bu ülke. Kavşağa doğru ilerliyoruz.

DEMOKRASİ EKMEĞİMİZ

■ Türkiye’nin kaynak problemi de alt yapı problemi de yok. Tek bir problem var: Türkiye’nin büyüklüğüne denk sağlıklı bir siyasi akıl ve programla buluşamaması. Hukuki öngörülebilirliğin olmadığı, demokratik öngörülebilirliğin olmadığı, bürokratik öngörülebilirliğin olmadığı bir ülkede bırakın yabancı sermayeyi, yerli yerleşik vatandaşlar bile yatırım yapmaz. ‘Demokrasi ekmeğimiz, aşımız’ diyoruz. Kitlelerin zihninde bunun ne manaya geldiğini kurdurtmaktır problem.

■ Talimat verilmiş, TÜİK sene sonundan itibaren enflasyonu düşürecek. Vatandaşımız hiç TÜİK’e falan bakmasın. Markete, pazara, bakkala, alışveriş merkezine gittiğinde aldığı ürünün fiyatı düşüyor mu, düşmüyor mu ona baksın. Soğan tüccarı kovalayarak çözemezsiniz. Bu şark kurnazlığı, sorumluluğu kendi üzerinden atmak. Hadi dünümüzü çaldınız ama yarınlarımızı çaldırmayacağız.

Türkiye’de milyonların kalbi ekonomide atıyor


Türkiye’de dar gelirli vatandaşların yüreği ağzında yaşadığına dikkat çeken Gültekin Uysal, iktidarın tüm manipülasyon gayretine rağmen ekonomiyi konuşmak gerektiğini vurguladı. Uysal şunları kaydetti:

“Vatandaşın kalbinin attığı yer ekonomi. Millet bahçelerinde vatandaşın ‘yan gelip yuvarlanacağı’ projelerden, geldiğimiz yer kooperatif marketler... Nafile çabalar. Onlarca, yüzlerce dinamiğin, faktörün, aktörün işlediği piyasada siz üretim, fiyat istikrarını sağlayacak politikalar geliştirememişseniz. Bunlar sadece manipülasyon, suçu kendi üzerinden atmak, toplumsal algıyı yönetmek için icat edilmiş laflar. Neyin pahasına? Tarım Kredi’nin milyara varan zararlar etmesi pahasına.”

[old_news_related_template title="HDP’nin uyuşturucu ile ilgili önergesi AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedildi" desc="HDP Grubu’nun, TBMM’nin Türkiye’deki uyuşturucu trafiğini araştırması için verdiği Meclis Araştırma Önergesi, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/08/iecrop/chp-233_16_9_1667927236.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hdpnin-uyusturucu-ile-ilgili-onergesi-akp-ve-mhpli-vekillerin-oylariyla-reddedildi-7468637/"]

[old_news_related_template title="AKP'li başkan 'seçimde partime destek veremeyeceğim' diye istifa etti" desc="AKP Avanos İlçe Başkanı Fatma Parmaksız, görevinden istifa ettiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/10/iecrop/detay-kopya-2_16_9_1668069088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-baskan-secimde-partime-destek-veremeyecegim-diye-istifa-etti-7471872/"]