İstanbul Başakşehir’de, çok sayıda suç kaydı olan Güven Güler, 01.00’de arkadaşı Ergül Maden’i (28) öldürdü. Daha sonra 06.00 sıralarında amcasının evine giden saldırgan, yengesi Güllü Güler’i (61) silahla katletti. Güven Güler, iki cinayetin ardından amcasının kızı Sevim Tepe (35) ve kocası Adem Tepe’yi (42) de silahla vurarak yaraladı.

İKİ POLİSİ YARALADI

İddiaya göre Güven Güler, cinayet ve yaralama olaylarının ardından Fatih Aksaray’a gitti. Uyuşturucu bulmak için Aksaray’a gittiği iddia edilen şüpheli, bir arkadaşıyla polis denetimine denk geldi. Polisin kimlik sorduğu Güven Güler, ekiplere ateş etti. Bir polisi çenesinden diğerini yanağından yaralayan saldırgan daha sonra koşarak uzaklaştı.



VİYADÜK ALTINDA YAKALANDI

Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Çevredeki güvenlik kamera kayıtları incelendi. Şüphelinin saldırı sonrasında taksiye bindiği, Başakşehir’e gittiği anlaşıldı.

Şüphelinin taksiden indiği bölgede araştırma yapan ekipler saldırganın bir viyadüğün altında saklanırken buldu. Gözaltına alınan şüphelinin Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Şüpheli, Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanacak.



BÜRO AMİRLERİ DAHİL TÜM PERSONEL SAHADA GÖREV ALDI

Başakşehir ve Fatih'te meydana gelen öldürme ve yaralama olaylarının ardından alarma geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin hepsinin şüpheliyi yakalamak için görevlendirildiği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Oto hırsızlık Bürosu, Hırsızlık Bürosu, Dolandırıcılık Bürosu, Ahlak ve Kumar Büro Gasp ve Cinayet Bürolarının koordineli bir şekilde yakalama çalışmalarına katıldığı bu amaçla büro amirleri dahil tüm personelin sahada görevlendirildiği belirtildi.

DRONELAR İLE ARAMA YAPILDI,  74 MERMİ BİR TABANCA İLE BİRLİKTE YAKALANDI 

Fatih'te polislere silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikten sonra başka bir taksiyle tekrar Başakşehir bölgesine geldiği belirlenen şüpheli, güzergahlardaki tüm güvenlik kameraları incelenerek takip edildi. Polis şüphelinin çalılardan oluşan bir bölgede saklanmış olma ihtimali üzerine dronelarla arama yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu Şahintepesi ile Güvercintepe arasında bulunan viyadüğün altında saklanan şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Şüphelinin üzerinden bir tabanca ile 74 mermi bulundu.

İLK SORGUSUNDA "BEN YAPMADIM" DEDİ 

Yakalandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilip Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Güven Güler, yapılan ilk sorgusunda yaptıklarının hepsini inkar ettiği öğrenildi. Cinayet ve yaralama olaylarını kendisinin yapmadığını iddia eden şüphelinin, polislere ateş ettiği iddialarını da kabul etmediği belirtildi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen şüphelinin 'Cinayetleri neden işledin' sorusuna "Ben kimseyi öldürmedim. Kimseyi yaralamadım" cevabını verdiği bildirildi.

DİĞER ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şüphelinin sorgusuna Cinayet Büro Amirliği'nde sabaha kadar devam edilecek. Öte yandan, polisleri yaraladığı sırada yanında bulunan diğer şüphelinin de yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.

[old_news_related_template title="Silahlı saldırıda eşi öldürülen Hacı Güler: Beni de öldürmeden teslim olmayacağını söylemiş" desc="İstanbul Fatih'te kimlik kontrolü yapan iki polis memuruna silahla ateş ederek yaralayan Güven Güler'in, saldırıdan önce öldürdüğü yengesi Güllü Güler'in eşi, amcası Hacı Güler, Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yaptı. Güler 'Beni de öldürmeden teslim olmayacağını söylemiş' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/19/iecrop/haci-guler-2_16_9_1663598964.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/silahli-saldirida-esi-oldurulen-haci-guler-beni-de-oldurmeden-teslim-olmayacagini-soylemis-7372875/"]