Ticarethane statüsünde görülen ve yüklü miktarda elektrik faturası gelen cemevleriyle ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve İstanbul Küçükçekmece'de faaliyet gösteren Garip Dede Dergâhı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat, Alevi Dernekleri Federasyonun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ödememe kararı aldıklarını açıkladı.

MAHKEMEYE BAŞVURACAKLAR

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fırat, "Alevi Dernekleri Federasyonun bileşenleri olarak, elektrik faturalarını ÖDEMEME kararı aldık. Çarşamba günü mahkemelere toplu olarak başvuracağız. Eşit yurttaşlık istiyoruz! Buyurun gelin elektriğimizi kesin. CEMEVLERİMİZ TİCARETHANE DEĞİL, İBADETHANEMİZDİR" dedi.

22 CEMEVİNİ KAPSIYOR

Fırat, "Aldığımız karar şu an 22 cemevini kapsıyor, ancak kısa sürede tüm ülkedeki cemevlerini kapsayacak. Birçok yerden arayıp biz de ödemeyeceğiz diyorlar" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK FATURASINI PAYLAŞMIŞTI

Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Celal Fırat, 30 bin TL'lik elektrik faturasını sosyal medya hesabından paylaşarak, "Devlet, cami, mescit, sinagog, kilise gibi yerleri ibadethane olarak görüyor. Cemevine de ticarethane mantığıyla bakıyor." ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="30 bin TL'lik elektrik faturası Cemevlerinin statüsünü yeniden gündeme getirdi" desc="Cemevleri, ibadethane statüsüne alınmadığı için ticarethane statüsünden kesilen fahiş fiyatlı elektrik faturalarıyla şok yaşıyor. Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği Başkanı Celal Fırat, 30 bin TL'lik elektrik faturasını sosyal medya hesabından paylaşarak, 'Devlet, cami, mescit, sinagog, kilise gibi yerleri ibadethane olarak görüyor. Cemevine de ticarethane mantığıyla bakıyor.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/2-12_16_9_1643892653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/30-bin-tllik-elektrik-faturasi-cemevlerinin-statusunu-yeniden-gundeme-getirdi-6929474/"]

[old_news_related_template title="Ankara'da cemevine 11 bin TL'lik elektrik faturası" desc="Cemevleri, ibadethane statüsüne alınmadığı için ticarethane statüsünden kesilen fahiş fiyatlı elektrik faturalarıyla şok yaşamaya devam ediyor. Son olarak Ankara’nın Çankaya ilçesinde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi’ne ticarethane tarifesinde 11 bin 615 TL’lik fatura kesildi. Hacı Bektaş Veli Vakfı, 'Cemevlerinin elektrik faturalarının ticarethane statüsünde gelmesi bu ülkenin ayıbıdır' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/elektrik-22_16_9_1643919740.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/ankarada-cemevine-11-bin-tllik-elektrik-faturasi-6930360/"]