CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, 28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan yangının yıl dönümünde yazılı basın açıklaması yaptı. CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde başlayan birden fazla orman yangını çevre ilçeler Gündoğmuş, Alanya, Akseki ve İbradı ilçelerine de yayılmış, tüm ilçelerde 59 mahalle yangınlardan zarar görmüş, 75 bin hektarlık orman ve tarım alanının kül olduğu yangınlar on gün boyunca sürmüş, sekiz vatandaşımız da hayatını kaybetmiş, çok sayıda çiftlik hayvanı ve yabani hayvan telef olmuştu. O gün yaşanan acılar karşısında canla başla mücadele verenler, yardıma koşanlar birlik ve beraberliğimizin en güzel yansımaları idi. Ancak bu güzelliğin yanında o günlerde ihmallerini saklamaya ve gizlemeye çalışan bir iktidar da vardı”

 "İHMALİ OLANLARI TARİH AFFETMEYECEK" 

Manavgat orman yangınının üzerinden bir yıl geçtiğini fakat acılar ile yaraların silinmediğini söyleyen Zeybek; “Yitirdiğimiz canların ve canlıların, yanan ormanlarımızın sorumluluğunu kimse almadı. Sorumlular bulunsun, ihmaller araştırılsın önergemizi dahi AKP reddetti. Ama tarih bu kara günü not aldı. İşlerini yapan CHP’li belediye başkanlarına, ihmalleri anlatan halkı bilgilendiren milletvekillerine saldıran AKP ve yandaş basını koca bir ülkeyi 3 yangın söndürme uçağına mahkum bırakılmasını yazmadı, yazamadı. Dönemin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin üç yangın söndürme uçağı ile tüm yangın sezonunu geçiştirme hevesi ormanlarımıza ve canlarımızın yitip gitmesine sebep oldu. Ne tarımdan ne de ormandan anlamayan kişilere verilen fazla yetkinin sonucu ne yazık ki budur” dedi.

“İKTİDAR HIRSI İLE YAPILAN ÇALIŞMALAR”

Aynı acıların tekrar yaşanmaması için ortak akılla çalışılması gerektiğinin altını çizen Zeybek; “Antalya ve Manavgat’ta önümüzdeki yıllarda tekrar bu denli büyük orman yangınları yaşanmaması için alınacak önlemlerin belirlenmesi için ortak akılla hareket edilmelidir. Geçtiğimiz yıl THK uçaklarını ihaleye almayanlar, bu yıl o uçakları tekrar kullanıma soktular, dün yapılan hatadan geçte olsa dönüldü. Ben yaptım oldu anlayışı ve körleşmiş siyasi iktidar hırsı ile yapılan çalışmalar fayda değil zarar vermektedir. Büyük Manavgat orman yangınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yangından etkilenen tüm hemşerilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Manavgat'ta büyük orman yangını" desc="Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 'Böylesi hiç olamamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü' diye konuştu. Sağlık Bakanı Koca, 'Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişi etkilendi. 3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/manavgatta-4-noktada-orman-yangini-2-yeniden-_3351_dhaphoto1_16_9_1627473243.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/manavgatta-buyuk-orman-yangini-mahalleler-bosaltilmaya-baslandi-6561403/"]

[old_news_related_template title="SGK, Atatürk'ün kurduğu 100 yıllık THK'nın hesaplarına bloke koydu" desc="SGK, prim borçlarını ödeyemeyen Türk Hava Kurumu ve THK Üniversitesi'nin tüm hesaplarına bloke koydurdu. Özel şirketlerin milyarlarca liralık vergi ve SGK borçları silinirken, Atatürk'ün talimatıyla kurulan asırlık kurum maaş ödeyemecek hale geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/15/iecrop/depophotos_15639962_16_9_1657874347.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/sgk-ataturkun-kurdugu-100-yillik-thknin-hesaplarina-bloke-koydu-7250255/"]