Ege Denizi'nde Seferihisar açıklarında, 30 Ekim 2020’de meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde bulunan 8 katlı Rıza Bey Apartmanında 36 kişi yaşamını yitirdi, 17 kişi de yaralandı.

Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 4'ü tutuklu 9 kişi hakkında, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama süresinde 2 sanık tahliye edildi.

DURUŞMAYA KIZININ KIYAFETLERİYLE GELDİ

Davanın bugün İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında, tutuklu sanıklar Ali Serdar Bayram ve Hüseyin Özkan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar ile davacılar ve taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak Rıza Bey Apartmanında hayatını kaybeden diş hekimi Zarife Doğan’ın babası Kamil Doğan’a ifade verdi. Kızının kıyafetleriyle duruşmaya gelen Doğan, gözyaşları içinde konuşarak, “Bugün, kızımın çocuklar için aldığı oyuncakları, okuduğu kitapları, ayakkabısını, olay yeri inceleme poşetini, 57 gün taşıdığı nişan yüzüğünü getirdim. Sizler de evlat sahibisiniz. Biraz empati yapmanızı istiyorum. Mezar taşını getirmeye gücüm yetmedi. Binanın çürük olduğunu bilmelerine rağmen kızım ve arkadaşlarını ölüme bırakmışlar” dedi.

"MAHKEME TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ"

Doğan’ın ardından söz verilen avukatı Gürbüz Ejder, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak reddi heyet talebinde bulundu. Talep üzerine konuyu değerlendiren heyet, kendilerinin tarafsız olduklarını ve davadan çekilmelerini gerektirecek bir durum olmadığını, ancak ret talebiyle ilgili olarak dosyanın İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (İHA)

[old_news_related_template title="İstanbul için uyarıda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği yerleri açıkladı" desc="'Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek' diyen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklediği yerleri açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/08/iecrop/gorur-2_16_9_1644356086.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/istanbul-icin-uyarida-bulunan-prof-dr-naci-gorur-deprem-bekledigi-yerleri-acikladi-6941203/"]