İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Adnan Oktar ile görüşme gerçekleştiren avukatların, avukatlık görevleri dışında örgüt lideri tarafından verilen talimatları örgüt mensuplarına ilettiği iddiasına ilişkin soruşturma başlattı.

"ÖRGÜT İÇİ ÇÖZÜLMELERİN ÖNÜNE GEÇİLMEYE ÇALIŞIYOR"

Avukatların Oktar'ın talimatlarını taşıyarak örgüt içindeki çözülmelerin önüne geçmeye çalıştığı öğrenilirken Başsavcılık, örgüt faaliyetlerinin devam etmesini engellemek için Adnan Oktar ve avukatlarının görüşmelerinin gün ve saatlerinin sınırlandırılmasını talep etti. Başsavcılık, ayrıca örgüt faaliyetlerinin önüne geçilmesi için Oktar ve avukatlarının görüşmelerinin kayıt altına alınmasını istedi.

3 AY SÜREYLE GÖRÜŞMELERİ KAYIT ALTINA ALINACAK

Talebi değerlendiren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Adnan Oktar'ın avukatlarla görüşmesinin 3 ay süreyle kayıt altına alınmasına karar verdi.

Mahkeme, Oktar'ın avukatına veya avukatın sanığa verdiği belge ve aralarındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulmasına da karar verdi. Mahkeme, bu aşamada görüşmelerin gün ve saatlerinin sınırlandırılması talebini ise reddetti. (DHA)

[old_news_related_template title="Suç örgütü lideri Adnan Oktar Edirne'den Erzurum'a sevk edildi" desc="Organize suç örgütü lideri Adnan Oktar, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nden güvenlik gerekçesi ile alınarak havayoluyla ile Erzurum'a nakledildi. Adnan Oktar 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'çocukların cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' dahil birçok suç iddiasıyla 2018’de çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/adnan-oktar-dha_16_9_1588689099_16_9_1650891411.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/suc-orgutu-lideri-adnan-oktar-edirneden-erzuruma-sevk-edildi-7096766/"]

[old_news_related_template title="Adnan Oktar örgütüne 'avukat' operasyonu" desc="İstanbul merkezli 4 ilde Adnan Oktar Örgütü’ne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 4’ü avukat 8 şüpheli için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin itirafçı olmak isteyen örgüt üyelerine baskı yaptıkları, tehdit ettikleri, Adnan Oktar’a zorla mektup yazdırdıkları öne sürüldü. Operasyon kapsamında Adnan Oktar’ın avukatının da aralarında olduğu 4 şüpheli yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/29/iecrop/adnan_16_9_1648539294.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/adnan-oktar-grubuna-yeni-operasyon-7040297/"]