Olay Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mahallesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında meydana geldi. Aydıner ve Sinerj isimli taşeron şirket elemanları, iddiaya göre kendilerine ait malzemeler yüzünden tartıştı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Tartışmanın bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Demir, tahta, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada, inşaat alanı adeta savaş alanına döndü.

Her iki firma elemanları birbirlerine acımasızca saldırdı. Yaklaşık 15 dakika devam eden kavga, güvenlik elemanları ile jandarmanın araya girmesiyle güçlükle önlendi.

Bazı işçilerin hafif yaralandığı kavga cep telefonu kamerasına yansıdı. Kavgaya karışan çok sayıda işçinin gözaltına alındığı öğrenildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mahallesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde meydana gelen kavga ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında yaşanan ve diğer gurubun da katıldığı olayda iki kişinin yaralandığı bildirildi.

OLAYA NEDEN OLANLAR GÖZALTINA ALINDI

Akkuyu Nükleer A.Ş’den yapılan açıklama şöyle:
“25 Haziran Cumartesi günü, Akkuyu NGS şantiyesindeki taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında bir grubun da desteklediği bir gerginlik yaşanmıştır. Olay yerine anında ulaşan güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya müdahale edilmiş ve yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup, iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu A.Ş’nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum, Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiş, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir.”

 

[old_news_related_template title="Bağcılar'da 'eksik para' kavgası! Alkol şişeleri kemer ve sopalar havada uçuştu " desc="Bağcılar'da tekel bayisinde parası yetmen müşteriyle iş yeri sahibi arasındaki kavgaya çevredekilerde dahil oldu. Alkol şişeleri, kemer ve sopaların kullanıldığı kavgada, 3 kişi yaralandı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/25/iecrop/resim2_20755571_16_9_1656157769.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/bagcilarda-eksik-para-kavgasi-alkol-siseleri-kemer-ve-sopalar-havada-ucustu-7214327/"]

[old_news_related_template title="Sultangazi'de iki aile arasındaki kavga kamerada" desc="Sultangazi'de iki aile arasında yaşanan sözlü tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Caddeye taşan kavga, cep telefonu kameralarına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/25/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1656150230.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sultangazide-iki-aile-arasindaki-kavga-kamerada-7214084/"]