AKP Seçim İşleri Başkanlığı Kütahya İl İstişare Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının basına açık olan kısmında konuşan Yavuz, 2023 seçimlerine odaklanmaları gerektiğine vurgu yaptı. Yavuz, şu ifadeleri kullandı;

*Bizim çok işimiz var. Biz CHP gibi bir parti değiliz. Bakın onların uğraştığı işlere. Onlar neyin peşine düşmüş fark ediyor musunuz? Masayı nasıl kuracaklar? Türkiye’yi yeniden nasıl o eski krizli, kaoslu, kargaşalı günlere çevirecekler.

*Onun için uğraş veriyorlar. Parlamenter sistem hayali kuruyorlar. Yani hiç kimse nasıl olur da biz bu sistemi tıkır tıkır işletiriz demiyor. Kimler Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak? 11-12 milletvekiline bakanlık teklif edildi. Bir hükümet yıkıldı, bir hükümet yapıldı.

"12 MİLLETVEKİLİNE BAKANLIK TEKLİF EDİLDİ"

*Bir hükümeti yıkmak için 12 tane milletvekiline bakanlık teklif edildi. Manipülasyona, krizlere, kaosa, kargaşaya müsait bir parlamenter sistem özlemiyle yanıp tutuşuyorlar. Biz bunu yapamayız, bizim derdimiz bu olamaz.

*Biz bizim aleyhimize bile olsa Cumhurbaşkanlığı yani Başkanlık Sistemi Türkiye’nin hayrına ise o olacak. Yeter ki AK Parti'nin aleyhine olsun, Türkiye’nin lehine olsun. Türkiye salgın sürecinde hasar aldı.

"NE DEMEK İSTİYORUM?"

*Doğru, ama dünyada almayan ülke yok. Ama en az hasar alan ülkenin adıdır Türkiye ve başındaki lider de bu süreçten en hızlı çıkacak en hızlı toparlanacak ve çok daha büyük işlere imza atacak olan ülkenin adıdır Türkiye.

*Ne demek istiyorum? Hasar var, doğru ama bu yaraları saracak bir Cumhurbaşkanımız var ve öyle bir ışık var ki ufukta 2023’te bizim doğalgazımız sisteme bağlanacak.

"2023'TE KENDİ GAZIMIZI BAĞLAYACAĞIZ"

*Avrupa Rus gazı kesildiğinde 'ne yapacağım' diye kara kara düşünürken, biz kendi gazımızı 2023’de Allah’ın izniyle sisteme bağlayacağız.

*Yine insansız hava aracı İHA’lar SİHA’lar insansız muharebe aracında belli noktalara çoktan gelmiş olacağız. İhracat rekorları kırdık. Daha çok üretime dayalı bir anlayış içerisinde daha çoğu olacak.

*Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte ve hep birlikte çok daha iyiye çok daha güzellikler yaşayacağız. Türkiye’yi dünyanın en modern ülkesi haline getirebilirdik. Ama Ayasofya açılmamış olabilirdi.

*Özgürlük anlamında prangalar hala takılı devam ediyor olabilirdik. Başörtüsü sorunu çözüldü, Ayasofya açıldı, terör bitti, Allah’ın izniyle can çekişiyor. FETÖ’den kurtulduk. İhracat rekorları kırıyoruz.

*Devasa yatırımlar gerçekleştirdik. Havaalanları, üniversiteler, yollar, hastaneler, köprüler ve eğitim alanları gibi. Hem maddi, hem diğer özgürlükler anlamında çok büyük mesafeler kat ettik.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI CUMHURBAŞKANIMIZDIR"

AKP Seçim İşleri Başkanlığı Manisa İl İstişare Toplantısı, Ali İhsan Yavuz'un katılımı ile Yunusemre ilçesi Millet Çarşı'nda yapıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Yavuz,  seçim kanununa ilişkin tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, seçim maddelerindeki değişimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu örnek vererek açıkladı.

Yavuz, "Seçmen olan seçmen hakkını kaybetmemesi gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına geldi, seçmen olamadı. Biz seçme hakkının kullandığı, seçilme hakkının yok olmadığı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu düşünerek, adresi kapalı olması sebebiyle seçmen kaydı düşenlerin, seçmen kaydı düşmesin diye de bir kurgu yaptık. Bu ve benzeri hükümler var ama ben bunları buradan açıklama şansına sahip değilim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde engel olmadığını dile getiren Yavuz, "Cumhurbaşkanımızın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde hiçbir engel yok. O zaman korkunun ecele faydası yok. Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı'nın adayı olarak 2023 yılının Haziran ayında Cumhurbaşkanı adayımızdır" diye konuştu. İHA-DHA

[old_news_related_template title="Yine elektrikler kesildi, 2 il karanlığa gömüldü! Bakan bölgeye gitti" desc="Isparta'da dün akşam kar yağışının etkili olmasıyla yaşanan elektrik sıkıntıları 24 saati aşkın süredir devam ediyor. Kentte eğitime bir gün daha ara verilirken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bölgeye gitti. Elektrik kesintisinin 24 saati bulduğu bir diğer ilse Denizli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/03/iecrop/00_16_9_1646337176.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yine-elektrikler-kesildi-2-il-karanliga-gomuldu-bakan-bolgeye-gitti-6987674/"]