Nureddin Nebati’nin bakanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez gittiği memleketi Viranşehir’de kurulan ve SÖZCÜ’nün ‘Elhamdülillah Sofrası’ başlığıyla manşetine taşıdığı yer sofrasından sonra, bu kez de aynı ilçedeki miting sırasında çekilen bir görüntü sosyal medyaya konu oldu.

AKP’li bir kullanıcının çekerek sosyal medya hesabı TİKTOK’ta paylaştığı görüntüde, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den önce kürsüye çıkan Şanlıurfa’nın AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, önce Mehmet Sadık Alican’ın ‘Ben Urfayım’ şiirinden dörtlükler okuduktan sonra, Viranşehir’e yaptıkları hizmetleri anlatmaya başladı.

Bu sırada bir vatandaş, “Çocuklarımız okula gidemiyor. Yol yok, yol. Gelme köyümüze. 3 senedir çocuklarımız okula gidemiyor” diye bağırdı.

BAKAN VE BAŞKAN EYÜP SABRI İSTEDİ

Başkan Zeynel Abidin Beyazgül’e tepkisini dile getiren köylünün ilçeye bağlı Germen Köyü’nde oturduğu, mitinge katılan katılan AKP’li genç bir kullanıcı tarafından TİKTOK hesabında yayınlandığı bu görüntüyü kendi sosyal medya hesabından alıntılayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa’da Bakan Nebati ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül sahnede ‘Eyüp Sabrını tavsiye ederken, vatandaşın isyanı: Yok yok, çocuklarımız okula gidemiyor” yorumu yaptı.

VATANDAŞIN SABRI TAŞTI 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün, kürsüden okuduğu Hazreti Eyyüp'ün sabrına işaret edilen ancak yapılmayan yol nedeniyle vatandaşın isyanına yol açan şiiri şöyle:

Ben Urfa’yım.

İbrahim eliyle yüreklere dokunmuşum

Ateşler içinde, gül bahçesi olmuşum

Eyüp olup, çilelerle sınanmışım

Çalmamışım namert kapısını

Kendi ateşimle kavrulmuşum

Ben Urfa’yım, Viranşehirim

Bakmayın ismimin viran kalmış

Bende ne cevherler saklı kalmış

Ben Urfa’yım, Arabım, Türküm, Kürdüm

Dünya ile kardeşim

Aramayın boşuna, cihanda yoktur eşim.

[old_news_related_template title="AKP'liler istedi.... İYİ Partili vekil o ismi açıkladı" desc="Samsun'da bir iş adamı tarafından 44 milyon liraya satın alınmasının ardından AKP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılmak istendi. İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuyu mecliste de gündeme getirerek arazinin AKP'li bir yönetici tarafından alındığını ve rant amaçlı imara açılmak istendiğini ileri sürdü. Usta, sosyal medya hesabından da arazinin AKP Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olan Burhan Erçal tarafından alındığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/23/iecrop/kkkk_16_9_1648017133.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpliler-istedi-iyi-partili-vekil-o-ismini-acikladi-7027998/"]