AKP'li belediyeler, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi hükümlerine bir türlü uymuyor.

İSRAFI TEK TEK SIRALADI

Gelecek Partisi Konya Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran borçlu AKP’li Selçuklu Belediyesi’ndeki israf ve yolsuzlukları tek tek açıkladı.

Başaran, AKP’li Selçuklu Belediyesi’nin bir yılda sadece tanıtım giderlerine 23 milyon 931 bin lira harcadığını söyledi.

Belediyenin CD, DVD, Powerbank ve posta harcamalarına da milyonlar harcadığını kaydeden Başaran, belediyenin sadece 177 adet ihaleli alım yaparken, toplam bedeli 580 milyon 870 bin lirayı bulan 7 bin 499 mal ve hizmet alım işlerini de ihale yapmadan adrese teslim verdiğini söyledi.

FİLİPİNLERE SERVİS ARACI ALINMIŞ

Belediyedeki israfın bununla da sınırlı kalmadığını kaydeden Başaran, şunları söyledi:

- 2 milyon 263 bin 972 lira harcanan Ahırlı ilçesi Sosyal Tesis Binası Yapım İşini belediye yapıyor. İlki 2018’de 1 milyon 345 bin lira ikincisi 2020 yılında 1 milyon 744 bin lira olmak üzere iki ihale yapılıyor. Belediyenin Kentsel Tasarım Müdürlüğü bu bedelin 300 bin lira düşük olması gerektiğini belirtmesine rağmen belediye gereğini yerine getirmiyor.

-Belediye Filipinler’de bir yurda 34 bin dolar harcayarak bir servis aracı alıyor. Sadece bir yılda dernek ve vakıfların tiyatro bileti ve eğitmen ücreti için 894 bin lira harcanıyor. Anadolu Selçuklu Dönemi Taç Kapıları Projesi hizmet alım işi için 590 bin lira harcanmış. Belediye yetkililerine soruyoruz, o parayla kaç tane taç kapı yaptırılırdı?

-Belediye sadece bir yılda 298 bin liralık posta ve telgraf harcaması yapmış. Ayrıca bir yılda cd ve DVD alımına 502 bin lira, baskılı powerbank alımına 391 bin lira,  flaş bellek alımına ise 95 bin lira olmak üzere toplamda 987 bin lira harcanmış. Merak ediyoruz bunu nasıl başardılar? Bu malları kimlere dağıttılar? Bunun yanında şiir ve çini gibi yarışmalara yüz binlerce lira harcanmış.

-Belediye sadece bir yılda billboard reklamları ve  diğer şehir içi tanıtımlar için toplamda 23 milyon 931 bin lira harcamış. Bu kadar para harcayarak neyi tanıttılar merak ediyoruz.



DERNEK VE VAKIFLARA 40 MİLYON AKTARILMIŞ

Belediye son 3 yılda dernek, birlik, vakıf vb. yapılara 40 milyon 453 bin lira aktardığını ifade eden Başaran, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Belediye ayrıca son 3 yılda 148 milyon 248 bin lira tutarında arsa satışı yapmış. Belediyenin ve bu milletin parasını çarçur etmeseydiniz de bu arsaları satmasaydınız olmaz mıydı?

-Belediye 2 yılda muhtelif okullara 832 bin lira değerinde konferans koltuğu almış. Sayelerinde evlatlarımız konferanslara doymuştur herhâlde.

-Belediye ayrıca sosyal medya hizmet alımı için de bir yılda 360 bin lira harcamış. Bu parayı sosyal medya paylaşımlarınıza beğeni, retwit ve yorum yapan trolleriniz için harcadınız? Sizde hiç mi Allah korkusu yok? Halkın parasını böylesine çarçur ederken hiç mi vicdanınız sızlamıyor?

[old_news_related_template title="AKP’li belediyenin vakıf protokolü tepki çekti" desc="Vakıfların tekrar tartışmaya açıldığı bugünlerde AKP’li Üsküdar Belediyesi, bir dernek ve bir vakıf ile eğitim ve kültür faaliyetleri için işbirliği protokolü yapma kararı aldı. Belediye meclisinde görüşülen protokol tekliflerine CHP ve İYİ Parti karşı çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/08/vakif.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediyenin-vakif-protokolu-tepki-cekti-7521751/"]