Meclisin tatile girmesinin ardından grup toplantılarını her hafta başka bir ilde yapma kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve grup toplantısı için bugün Niğde'ye geldi.

Kılıçdaroğlu, kendisini karşılayan Niğdeliler ile Şadırvan Parkı'nda buluştu. Niğdeli yurttaşlar, Kılıçdaroğlu'nu, "Umudun adı Kılıçdaroğlu", "Hak, hukuk, adalet" sloganları ile karşıladı. Burada vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu daha sonra esnafları ziyaret etti.

Yoğun ilgi gören Kılıçdaroğlu’na kalabalığın arasından bir kadın, “Ölürüm yoluna, İnşallah geleceğin Cumhurbaşkanı olacaksın” dedi.

“ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP OYU ÖYLE KULLANIN”

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği bir fırıncı esnafı pahalılıktan dert yandı. Kılıçdaroğlu ise esnafa şunları söyledi:

“Bir şeyden emin olmanızı isterim. Kim çalışır alın teri dökerse bu kardeşiniz onun yanındadır. Bir insanın çalışması, alın teri dökmesi değerlidir. Bu olmadığı takdirde Türkiye büyümez. Birileri avantadan parayı alır köşeyi döner, birileri alın teri dökerek kazanır bir anlamda hakkını alır.

Şu an da büyük sıkıntınız var bunun farkındayım. Esnafın, sanayinin, çiftçinin herkesin sıkıntısı var. Her evde neredeyse bir işsiz var bunların farkındayım. Sizden tek isteğim sandığa gidip elinizi vicdanınıza koyup oyu öyle kullanın Allah aşkına. Artık ön yargılarınızdan kurtulun.”

“BU SEFER SİZİ DENEYECEĞİM”

Bunun üzerine esnaf ise, “Genel başkanım söz veriyorum. Ben normalde 20 yıldır AK Partiliyim ama bu sefer sizi deneyeceğim, atacağım. oy atacağım.Niye atacağım, sürekli garibanın yanındasınız sürekli konuşuyorsunuz ama bunlar bayrağı kaldırdılar ‘dediğimiz dedik çaldığımız düdük’ yapıyorlar doğru mu?” yanıtını verdi.

“HERKESİN ASGARİ BİR GELİR GÜVENCESİNİN OLMASI LAZIM”

Kılıçaroğlu ise, “Şimdi sen bu kardeşine güveneceksin. Diyeceksin ki, ya bir deneyelim bakalım ya” dedi.

Esnaf daha sonra "Buraya kadar gelmişsiniz, bu özürlü çocukların annesi emekli oluyor, babasına da böyle bir şey sunulsa…” diye sordu.  Kılıçdaroğlu da esnafa şu yanıtı verdi:

“Biz Aile Destekleri Sigortası’nı getireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir modeli uygulayacağız. Ben  1971 yılında Aile Destekleri Sigortası getireceğim taahhüt etmiş meclisten kanun çıkarmışım.

Yıl 1971, yıl 2022…Çıkmıyor, niye çıkmıyor? ‘Çünkü onun yoksulluğunu ben siyaseten kullanayım’ Kardeşim, hangi partiye oy verirse versin bu Türkiye’de hiç kimse yatağa aç girmemeli. Herkesin asgari bir gelir güvencesinin olması lazım.

Eğer siz bunu sağlarsanız kişi doğduğu andan ölümüne kadar sosyal devletin güvencesi altındadır. Yapmak istediğimiz bu. 71 yılında çıkmayan kanunu Allah nasip ederse çıkaracağız”

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Putin talimat verdi şimdi Esad’la görüşecek" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözler... Suriye politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, 'Putin talimat verdi şimdi Esad’la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söylüyor görüşüyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/23/iecrop/frrfr6cwyaeanvo_16_9_1661250581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-kilicdaroglu-turkiyenin-tarimda-bir-uretim-ussu-haline-gelmesi-lazim-7324043/"]