AKP Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur’un ekonomik kriz ile ilgili katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaları sosyal medyada gündem oldu.

“BİRAZ DA VATANDAŞ DEVLETİNE SAHİP ÇIKSIN”

Vatandaşın hayat pahalılığı yaşamasına ilişkin konuşan Okur, "Serbest piyasa çalışmaları içerisinde bizler devlet olarak, AK Parti hükümeti olarak üstümüzde düşen tarafı elimizden geldiğince kolaylaştırmayı, haklarımızdan vazgeçmeye, devletin yaptığı çalışmalarda yapabileceğinin en güzel çalışmaları yapmaya özen gösteriyoruz. Ancak biraz da vatandaşın milletine, devletine, hükümetine sahip çıkması lazım” dedi.

"VİCDANSIZLAŞIYORLAR"

Ürünlerin yüksek fiyattan satılmasını piyasaya bağlayan Okur, “Gönlüyle arası yol açılırsa insanlar biraz daha vicdansızlaşıyorlar.  Bir ürününün piyasa satışı varken 10 katı satılması insanların ticari ahlakıyla ilgili olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"DÖKE SAÇA KULLANIYORUZ"

Yurt dışından örnekler veren Okur, “Birebir yurt dışında yaşayan aile fertlerimiz var. Biri İngiltere’de aynı anda iki ürünü alamadığını söylüyor. Başka bir tanesi Amerika’da yaşayan yakıt kuyruğuna girdiğini söyledi. Bizim ülkemizde bunun gibi krizler yok. Markete gidiyoruz, sepeti istediğimiz kadar dolduruyoruz. Bir yasağımız yok, bir engelimiz yok. İnsanların algıya kapılarak kirli bilgiler üzerinde bu yolda yürümesi bize zarar veriyor. Türkiye’de şu an böyle bir sıkıntımız yok. Her türlü kaynağı döke saça kullanıyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="Konya'da bir tepki de AKP'li Usta’ya: Sizden kimse memnun değil" desc="AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın Konya’da AKP’li Karatay Belediyesi’nin pazar yeri açılışında yaptığı konuşma sırasında pazarcı bir kadın tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/17/iecrop/akpli_16_9_1660751489.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/konyada-bir-tepki-de-akpli-ustaya-sizden-kimse-memnun-degil-7313787/"]

[old_news_related_template title="AKP'li belediye dar gelirli için alınan arsaları parsel parsel satışa başladı" desc="Denizli'de AKP'li Büyükşehir Belediyesi 24 yıl önce dar gelirliye konut yapılması için satın alınan arsaları parsellere bölerek satış kararı almıştı. O parsellerden üçü ihaleye çıktı. Yaklaşık 36 bin metrekarelik üç parsel için 225 milyon lira muhammen bedel tespit edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/17/iecrop/c4d1a35e-83db-4edd-9910-1d4c5891053a_16_9_1660743990.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediye-dar-gelirli-icin-alinan-arsalari-parsel-parsel-satisa-basladi-7313577/"]