Çaycuma ilçesinde bulunan ve AKP İl Başkan Yardımcısı Nejdet Tıskaoğlu’n ait kablo fabrikasında çalışan işçilerin mobbing uygulanarak AKP’ye üye yapıldığı ileri sürüldü. Yeniden Refah Partisi Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Kavaracı, AKP’ye üye olmayanların da işlerine son verildiğini iddia etti.

"FABRİKADA ÇALIŞAN 3 PARTİLİ İSTİFA ETTİ"

Kavaracı, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada işçilere mobbing uygulandığını belirterek, “3 üyemiz geçen hafta istifa etmek istediklerini söylediler. Neden diye sorduğumuzda, şirketin siyasi parti üyeliği istemediğini için istifa ettiklerini söylediler. Siyasi parti üyeliği istemeyenler, işçilere AKP’ye üye olmalarının kendileri için iyi olacağı telkin edinmiş.Ardından da fabrikada tören düzenleyerek işçileri AKP’ye üye yaptılar. Etik bir diyalog değil.  Bir işçi çıkarılacaksa öncelik AKP’ye üye olmayanlar çıkarılıyor” dedi.

“İŞTEN KOVULMAMAK İÇİN ÜYE OLUYORLAR”

CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, AKP İl Başkanı Muammer Avcı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Erdal Mercimek, Teşkilat Başkanı Mustafa Çağlayan, Bilgi İletişim Teknolojileri Başkanı Necdet Tıskaoğlu’nun katılımıyla fabrikada 12 Eylül’de yapılan törenle 200 kişi AKP’ye üye yapıldığını söyledi. Başkan Köktürk, “İşçilerinde içinde bulunduğu bir grup için tören düzenledi. Çalışana mobbing bu.

İş bulmak zor, insanlarda işsiz kalmamak için üye oluyorlar. Bizimde fabrikada çalışan bir üyemiz istifa etti. Kendi siyasi görüşlerini fabrikaya yansıtıyorlar. Bizim de iş veren arkadaşlarımız var ama kimseye baskı yapmıyoruz” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Skandallarla anılmıştı: AKP'li vekilin kardeşi yeniden rektör seçilmedi" desc="Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 üniversiteye rektör atadı. Usulsüz atamalarla ve rektörlük görevinin yanı sıra iki fakülte dekanlığı, bir yüksekokulda da müdürlük yaptığı ortaya çıkan Turgut Özal Üniversitesi rektörü ve AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut’un yerine Prof. Dr. Recep Bentli atandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/15/iecrop/fd120126-62e5-46ac-ac81-02754048409f_16_9_1663223554.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/skandallarla-anilmisti-akpli-vekilin-kardesi-yeniden-rektor-secilmedi-7364690/"]