AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, beraberinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, AKP Konya İl Başkanı Hasan Angı ve bazı milletvekilleriyle birlikte Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Binali Yıldırım vatandaşları dinledi.

AKP'Lİ BELEDİYENİN 18 UYGULAMASINA TEPKİ

AKP’li Cihanbeyli Belediyesi’nin 18 uygulamasından dolayı mağdur olduklarını vatandaşlar Binali Yıldırım’a dert yandı.

Vatandaşın sorunlarını dinleyen Yıldırım, “Bu 18 uygulaması başkanın uydurduğu bir şey değil. Bu kanun…Bu İmar Kanununun bir maddesi. Bunu da uygulamak zorunda. Bunu çok uzun anlatırım, zamanımız yok. İhtiyaç halinde bunu uygulayacağız” dedi.

“VALLAHİ MİLLET PERİŞAN”

Binali Yıldırım açıklama yaptığı sırada, bir başka vatandaş ekonomiden yana dert yandı.

20 yıldır AKP’ye oy verdiğini söyleyen vatandaş, “Başkanım ekonomi ekonomi…Millet vallahi perişan. 20 senedir size oy veriyorum. Bir AK Partili olarak söylüyorum şu ekonomiye bir el atın. Vallahi millet perişan” siteminde bulundu.

AKP’li Cihanbeyli Belediyesi’nin uyguladığı 18 uygulamasına tepki gösteren bir başka vatandaş ise “Bin lira maaşla biz ödeyemeyiz. Bu arsaları da ödeyemeyiz. O zaman belediye gelecek elimizden alacak” ifadelerini kullandı. Binali Yıldırım ise, vatandaşa merak etme bunlar çözülür” yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="Erdoğan’ın indirim çağrısı kısa sürdü: AKP’li belediyeden suya yüzde 35 zam" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz Şubat ayında AKP’li belediyelere suda yüzde 7 indirim yapmaları konusunda talimat vermişti. AKP’li Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından suya yüzde 14 indirim yaptıklarını belirtmişti. İndirim açıklamasının üzerinden henüz 3 ay geçmesinin ardından AKP’li belediye suya yüzde 35 zam yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/19/iecrop/7e8e505c-9cc0-42ad-b01d-47d9cbf7d81d_16_9_1652953963.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdoganin-indirim-cagrisi-kisa-surdu-akpli-belediyeden-suya-yuzde-35-zam-7144325/"]