İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde esnafın dertlerini dinledi. Akşener, ziyaret öncesi Haydar Aliyev Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti.

VATANDAŞTAN FAHİŞ KİRA ARTIŞI İSYANI

Sokaktaki bir vatandaş, kirasının bin 500 liradan 5 bin liralara çıktığını söyleyerek İstanbul'daki fahiş kira artışlarına isyan etti.

image small

Akşener ile karşılaşan emekli vatandaş ise “Bizi kurtarın. Bin 950 lira kira veriyordum 5 bin lira oldu. Emekli maaşım 5 bin 200 lira. Çok zor geçinebiliyoruz. Vahim bir durum var ortada" diye dert yandı.
image small

SAĞLIK ÇALIŞANI: YURT DIŞINDA UZMAN OLACAĞIM

Akşener'in sokakta karşılaştığı sağlık çalışanı kadın ise, "İnsan sağlığının kıymetinin olmaması çok kötü doktorlar için. Doktora şiddet konusunda siyasetçilerin ses çıkarması önemli. Türkiye’deki şartlar çok zor. Yurtdışında uzmanlığımı yapacağım” dedi.

Akşener, genç kadına “Az kaldı. Biz geleceğiz. Peşine düşüp seni getireceğim” diye yanıt verdi.

Savunma sanayisinde çalışan bir mühendis ise İYİ Parti liderine,  "Bir bir mühendislerimizi kaybediyoruz. Mühendisler yurt dışına gidiyor" dedi.

image small

"BIRAKTIĞINIZ YERDEYİM"

İYİ Parti lideri Akşener, Sarıyer'deki ziyaretleri sırasında girdiği dükkanda Demokrat Parti Sarıyer Teşkilat Başkanı ile karşılaştı. Demokrat Partili başkan, “Size ailem ve tüm demokrat partililer adına teşekkür ediyorum. Genel başkanımız Gültekin Uysal sayenizde meclise girdi. Allah senden razı olsun. Yanınızdayız" dedi.

Akşener ise şöyle yanıt verdi:

"Ben de bıraktığınız yerdeyim. Her emeğin karşılığında mutlaka vefamı gösteririm. Sizin iradeniz beni bu ülkede ilk kadın içişleri bakanlığı görevine getirdi. Onu hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım. Biz biriz, beraberiz. Gültekin bey genel başkanımız, aynı zamanda kardeşim."

KUYUMCU: TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ziyaretlerine Kağıthane ilçesinde devam etti.

Akşener'in ziyaret ettiği kuyumcu, "Bir kuyumcu mağazasında oturduğunuz zaman Türkiye’nin ekonomisini buradan çözebilirsiniz. Halkın durumunun nasıl olduğunu görebilirsiniz. Biz sıkıntılı şeyleri yazıyoruz. Gelip parmağındaki yüzüğü bozduruyorsa bu son çaredir, bunları da yaşıyoruz" dedi.

Akşener ise, "Ben şu anda beyinsel olarak çok yoruldum. Burada otursam gördüklerimden bağıra bağıra ağlarım" diye yanıt verdi.

Akşener, ziyaretlerinin ardından halka seslendi. Gaziantep'teki kazaya değinen Akşener, “Gaziantep’te bir trafik kazasında 16 arkadaşımızı kaybettik. Her birine cenab-ı haktan rahmet diliyorum" dedi.

"SİZİN ÇOCUKLARINIZ GÜME GİDİYOR"

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*2,5 yıldır esnafı geziyorum. O dükkanların içine ne acılar gördüm, ne ağlayan anneler, siftah yapamamış esnaflar gördüm.

*Birileri yandaşlarını kayırırken, sizin çocuklarınız güme gidiyor. Sizi dövüştürüyorlar, kavga ettiriyorlar, çırak çıkan, kazık yiyen sizsiniz.

*Ben dahil hiç kimseye oylarınızı sormadan, düşünmeden, bakmadan vermeyin. Patron sizsiniz. Asil sizsiniz. Veli nimet sizsiniz. O siyasetçileri sizin başınıza patron eylemeyin. Seçmenin veli nimet olduğu bir ülkede kalkınma olur.

"ELE ELE VERİP EMEKLİYE GÖNDERECEĞİZ"

Bütün esnafa “Akşam ne yediniz?” diye sorduğunu anlatan Akşener, ağırlıklı olarak makarna cevabı almasını halka aktardı.

Akşener, konuşmasını "Bugün başımızda olan bir harami düzendir. Bir haksızlık düzenidir. Bir hırsızlık düzenidir. Beraberce el ele verip sandıkta helal oylarımızla ve demokrasiyle inşallah emekliye göndereceğiz" ifadeleriyle sonlandırdı.

GRUPLA DİYALOĞU DİKKAT ÇEKTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Sarıyer ziyareti sırasında genç bir grupla diyaloğu dikkat çekti.

Yaşları 14 ile 17 arasında değişen gençler, okumayı bıraktıklarını ve çalışmak zorunda olduklarını anlattı. Akşener'in "Hayaliniz nedir?" diye sorduğu gençler, "Vallahi bu devirde hiçbir şey olmaz. Hayal kuramıyorsun"...“Gelecek kaygımız var"... "Bir tane laf var, hayaller de güzeldi yaşanabilseydi" yanıtlarını verdi. O görüntüleri paylaşan İYİ Parti, "Çok az kaldı. Hayal ettiğimizden de güzel günlere, geleceğe umutla baktığımız o beklenen günlere inanın çok az kaldı" notunu düştü.

[old_news_related_template title="Meral Akşener: O masada buradaki konuşmaları aktaracağım" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Sarıyer'de esnafı ziyaret etti. 'İttifak bozulmasın birlik olsun' diyen bir vatandaşa Akşener,  'Korkunuz mu var?' sorusunu yöneltti. 'Evet' yanıtını alan Akşener,  'Ben yarın o masada buradaki konuşmaları aktaracağım' dedi.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/20/iecrop/resim2_21112657_16_9_1661000747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-o-masada-buradaki-konusmalari-aktaracagim-7319226/"]

[old_news_related_template title="Akşener: Asgari ücret yeniden güncellensin" desc="Zeytinburnu'nda vatandaşa seslenen Akşener, iktidara çağrıda bulunarak 'En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olsun. Asgari ücret de yeniden güncellensin' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/19/iecrop/12-aksener_16_9_1660930561.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksener-asgari-ucret-yeniden-guncellensin-7318027/"]