İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Balıkesir'in Bandırma ve Susurluk ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı.

"24 MİLYAR LİRA SİZİN VERGİLERİNİZLE ALINDI"

Susurluk'ta halka seslenen Akşener, "24 milyar lira Türk Telekom'dan alındı. Yani sizin vergilerinizle alındı. Gidildi, Hariri'nin cebine konuldu. Hariri kim, sayın Erdoğan'ın aile dostu. Biliyorsunuz, aile dostlarına mahcup olunmaz. Size mahcup olmak hiç umurlarında değil. Bunun cevabını vereceksiniz, vermelisiniz. 24 milyar lira ile neler olur; gençlerin KYK borçları Nisan ayında gübre atamayan tüm çiftçilerin gübreleri ücretsiz verilebilirdi" dedi.



"38 MİLYAR İLE BU ÜLKEDE NELER YAPILMAZDI"

Akşener şunları söyledi:

*Geçen hafta Pazar günü sayın Mansur Yavaş ile beraber 'Ankapark' diye bir ucube yeri gezdik. Tam 14 milyar lira harcanmış. 14 milyar lira! 24 ile toplayın. 38 milyar lira ile bu ülkede neler yapılmazdı?

*Bu ülkede, çiftçinin mazotu, çiftçinin gübresi, çiftçinin ilacı, hayvancının yemi sübvanse edilebilirdi. Onlara keş olarak, nakit olarak yardım yapılıp üretim yapmaları sağlanabilirdi.

*Bakın iki kalemden bahsediyorum. Çocuklarımız büyükşehirlerde aç, aç! Devlet okullarında okuyan ilkokul birden, lise son sınıfa kadar olan çocuklarımızın sabah kahvaltısı ile öğle yemeği verilebilirdi.

*O sabah kahvaltısıyla öğle yemeği verilirken, pek çok kadınımıza, binlerce kadınımıza, kooperatifimize ve üreticimize, katkıda bulunabilirdi. Kadınlarımıza iş imkanı sağlayabilirdi. Sadece iki kalemden bahsediyorum.

"BÜTÜN BUNLARI DÜZELTMEK KOLAY"

"5'li çeteye verilenlere daha gelemedik" diyen Akşener, "Şimdi bütün bunları düzeltmek çok kolay. Çaldırmayacaksınız, çalmayacaksınız. İsraf etmeyeceksiniz, kaynakları verimli kullanacaksınız. Türkiye'nin imkanları büyük. Türkiye'nin harika insanları var. Türkiye'nin muhteşem gençleri var. O gençlerin önüne o umudu koyacaksınız. İstihdamı yaratacaksınız. Türkiye'nin çözülemeyecek problemi yok. Şimdi bütün bunların neticesinde el ele verip bütün bu harami düzeni değiştireceğiz. Seçmenin velinimet olduğunu siyaset ağalarına birlikte göstereceğiz" şeklinde konuştu.

“ÜLKEYİ PARSEL PARSEL SATIYORSUNUZ”

Sakarya’daki bir emlakçıyla yaşadığı diyalogu anlatan Akşener, "Sakarya’da bir emlakçı kardeşimiz dedi ki, ‘Abla ben Türkiye’nin namusunu satıyorum’  ‘Töbe, töbe, ne diyorsun sen’ dedim. Dedi ki, ‘Ben 400 bin dolara ev sattım. 8 kişi vatandaşlık aldı. Böyle bir ülke olamaz. Bu ülkenin vatandaşlığını satışa çıkarmak olamaz. 400 bin dolara, daha evvel 250 bin dolardı… 12 kişiyle 8 kişi arasında vatandaşlığa girme işlemi olamaz. Bir ülke için ayıptır, günahtır. Gerçekten itibarsızlıktır. 9 tane uçakla, 13 tane uçakla gezmek, itibardan tasarruf olmaz diyenler 500 milyon dolarlık uçakta uçanlar ayıp olan bu be! Ülkeyi parsel parsel satıyorsunuz. Bunların her biri inşallah sizin elinizde, sizin iradenizle değiştiğinde, gerçekten değişecek.” dedi.

"BU HÜKÜMETTEN YILDIK İYİCE"

Akşener, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulunarak, sorunları dinledi.

Toptan satış mağazası işleten bir esnaf geçen ay 17 bin lira elektrik faturası ödediğini belirterek dükkanda 3 kişi çalıştırdığını maaşlarını ve dükkanı anca döndürdüğünü söyledi.

Zamlardan bıktığını söyleyen bir bakkal esnafı ise Akşener'e şu şekilde dert yandı: "Etiketleri değiştirmeye yetişemiyoruz. Her gün zam bıktık. Bu hükümetten de yıldık zaten iyice. Enflasyonla ilgili vatandaşla dalga geçen bir hükümet var. Porsiyonları ufaltın, şöyle yapın, böyle yapın… Kendileri şatafatlı yaşarken, vatandaşına böyle şeyler söylüyorlar. Biz de halkını düşünen bir başkan istiyoruz. Yeter artık."

"EN BÜYÜK SIKINTIMIZ ÖNÜMÜZÜ GÖREMEMEK"

Girdi maliyetlerindeki artıştan şikayet eden başka bir esnaf da şöyle konuştu: “Daha önce burası catering firmasıydı pandemi nedeniyle kapatınca bu şekle çevirdim. En büyük sıkıntımız önümüzü görememek. Siz önünüzü görmediğiniz zaman ne yatırım yapıyorsunuz, üretimden kazanamayan da üretimden kopuyor. İnsanların alım gücü düştü bir kilo, 2 kilo, 5 kilo yiyen yok artık”

Akşener daha sonra Susurluk Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Nurettin Güney’le sohbet eden Akşener, ziyaretin ardından sokakta gitar çalan iki gencin ‘çok az kaldı’ şarkısını dinledi.

ERDOĞAN'A FINDIK FİYATLARIYLA İLGİLİ TEPKİSİ

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 20 Temmuz’da Giresun’da fındık fiyatını 74 lira olarak açıkladığı konuşmasından bir kesit paylaşarak, fındık fiyatını 54 lira olarak açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

“YERLİ VE MİLLÎLİĞİN SADECE SÖZDE KALDIĞINA BİR KEZ DAHA ŞAHİT OLDUK”

Akşener, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Geçtiğimiz hafta Giresun'da, fındık fiyatının en az 74 lira olması gerektiğini söylemiştik. Ama bugün sayın Erdoğan, fındık fiyatını 54 lira açıklamış. Hem de öyle bir açıklamış ki sanırsınız müjde. Yerli ve millîliğin sadece sözde kaldığına bir kez daha şahit olduk. Yazık...”

 

SURİYE'DEN 100 BİN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALINMASINA TEPKİ

Akşener, “Suriye’den tam 100 bin küçükbaş hayvan getiriyorlar. Şimdi bu Türkiye’ye gelecek, sonra da Türkiye’den ihraç edilecekmiş. Sebep? Suriyeli çiftçilere yardım etmek. Bana Kayseri’de birisi dedi ki, bağıra bağıra, Ramazan’dı, gözleri dolu dolu yüksek sesle dedi ki, ‘Abla, ben mallarıma oruç tutmayı öğretiyorum. Yani anlamı ne biliyor musunuz? Mesele oruç değil. ‘Az yem veriyorum, hayvanı açlığa alıştırıyorum’ demek. Espri yaptı ağlayarak. Buna karşılık, ağlaya, ağlaya süt üreticisi diyor ki, ‘Süt ineklerimden kazanamadığım için kesime gönderiyorum.’ Gebe ineğini kesime gönderen, ağlayan çiftçi gördü bu gözler. Şimdi böyle bir acımasız dünyada, böyle bir acımasız  ruh hali içinde yönetenlerin bu ülkede bir dakika dahi durması mümkün olamaz.” dedi.

[old_news_related_template title="Meral Akşener: Çaldırtmayıp, çalmayacaksınız, israf etmeyeceksiniz!" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'Helal oylarınızla, demokrasiyle sandıkta bu harami düzeni inşallah yıkacağız. Çaldırtmayıp, çalmayacaksınız. İsraf etmeyeceksiniz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/30/iecrop/aksener-turkiyenin-cozulemeyecek-problemi-yok_2667_dhaphoto3_16_9_1659178781.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-caldirtmayip-calmayacaksiniz-israf-etmeyeceksiniz-7278942/"]

[old_news_related_template title="Meral Akşener, ANKAPARK'ı inceledi: Vatandaşın ütüldüğünü gördük" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanan ve enkaza dönüşen ANKAPARK'ta incelemelerde bulundu. Akşener, 'Türkiye'de yapılmış pek çok yolsuzluğun somut bir hali bu. Vergi veren vatandaşın nasıl bir sistemle ütüldüğünü gördük' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/24/iecrop/whatsapp-image-2022-07-24-at-13.07.38-1_16_9_1658658176.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-ankaparki-inceledi-7267228/"]