İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Beyoğlu’ndaki Miniatürk'de Emekli, Çalışan ve Atanamayan Öğretmenler Buluşması’na katıldı.

SURİYE VE KUZAY IRAK OPERASYONUNA DESTEK

Burada yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tarafından Suriye ve Kuzey Irak’a düzenlenen Pençe-Kılıç Hava Harekâtı'yla ilgili destek mesajı veren Akşener, “Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için Türk ordusuna başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. Zorlu bir süreçtir, Allah kolaylık kılsın ” dedi.

Bursa Öğretmen Okulu’ndaki anısını anlatan da Akşener, ağabeyinin yatılı okula gitmesine izin vermediğini, bunun üzerine babasının yatılı okul sınavlarına ağabeyiyle birlikte gönderdiğini, okuldaki ortamı gördükten sonra ise ağabeyinin kendisine izin verdiğini anlattı.

“YOK MUYDU AKLIN?”

İktidarın eğitim politikasını eleştiren Akşener, şöyle konuştu:

“Sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen olamaz. Kadrolu öğretmen, şu öğretmen, bu öğretmen… Kardeşim bu kadar öğretmen yetiştiren üniversite açmayacaksın. Yok muydu aklın? O beğenmediğin yöneticilerin, o beğenmediğin cumhuriyeti kuranların aklı yok muydu?

Yeterli miktarda, yeteri kadar, gerektiği kadar öğretmen yetiştirip, her birini birinci derecede eğitip, öğretip, ondan sonra da köyden başlayan kalkınmanın neferi haline getiren bu cumhuriyetin, bu başarısını ille de ortadan kaldırmak mı lazımdı kardeşim.

Diğer okulları yaydınız, tamam. Hiçbir hesap kitap yok, tamam. Ama öğretmenlik mesleği ve öğretmenlik konusunda bunları yapmamak gerekiyordu. Ne olursa olsun, ister 30, ister 40, ister 20 öğrencisi olsun köy okulları kapatılmamalıydı, öğretmen okulları kapatılmamalıydı ve eğitimdeki bu keşmekeş, bu karmaşa asla olmamalıydı.”



ÖĞRETMENLER MARŞINI DİNLETTİ

Akşener konuşmasının sonunda “Bir şey hatırlatacağım size. Bakalım ne kadar hatırlıyorsunuz” diyerek cep telefonundan ‘Öğretmenler Marşı’nı çaldı. Akşener, salondakilerle birlikte marşı söyledi.

"100 BİN ÖĞRETMENİMİZİN ATAMASINI BİZ YAPACAĞIZ"

İYİ Parti lideri program sonrası sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında ise “4 gün sonra herkes sadece 1 günlüğüne öğretmenlerimizin değerini ve önemini konuşacak. Ama atanamayan öğretmenlerimizin derdi yine görülmeyecek, sesi yine duyulmayacak. Söz veriyoruz; Cumhuriyetimizin 100. yılında, 100 bin öğretmenimizin atamasını biz yapacağız!” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Meral Akşener'den Erdoğan'a 'Altılı Masa'yı terk et' yanıtı" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener, kendisine çağrıda bulunarak Altılı Masa'dan ayrılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/17/iecrop/f4dfc7fa-20a0-41b1-947e-bb8436693e6b_16_9_1668692947.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-erdogana-altili-masayi-terk-et-yaniti-7484936/"]