İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Giresun’un Yağlıdere ilçesinde vatandaşlara seslendi.

20 Ocak 2020 tarihinden bu yana il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini hatırlatan Akşener, "Bunun bir amacı vardı. Özellikle sevgili gençler, sizin için yapılan bir çalışmaydı. Anlamı şu; çok uzun bir zamandır manevi değerlerimiz üzerinden, inançlarımız üzerinden kavga ettiriliyoruz." dedi.

"KARDEŞ KARDEŞİN KARŞISINA DİKİLDİ"

Bunlar yapılırken dertlerin konuşulmadığını belirten Akşener, "Sen okulunu bitirdin KPSS'ye girdin. Sen değilsen senin büyüklerin aynısını yaşadı. 92 puan aldı atanamadı ama ayısı olan, dayısı olan 58 puanla atandı, ballı maaşların üzerine kondu. Bunun adı haksızlıktır. Bu haksızlığın konuşulmasının yerine şuculuk-buculuk üzerinden dövüştürüldük. Komşu komşusunun karşısına dikildi. Kardeş kardeşin karşısına dikildi." ifadesini kullandı.

"SEN ÇIRAK ÇIKTIN AMA BİZ DÖVÜŞTÜK"

"Yahu alt tarafı siyaset yapıyoruz.” diyen Akşener, şöyle konuştu:

*Siyaset ne biliyor musun kızım? Sana hizmet, senin geleceğini hazırlamak. Bizlerin görevi, sizin yarınınızı, bugününüzü hazırlamak.

*Biz siyasetçilerin görevi sizlerin, esnafın, fındık yetiştiricisinin, çiftçinin, köylünün, hayvan besicinin, işçinin, memurun, ev kadınının, üniversitede okuyan gencin, emeklinin, EYT'linin derdini öğrenip sonra çözüm üreterek size sunmak. Bu yapılıyor mu Türkiye'de, hayır.

*Birbirimizle dövüşmemizden sonra, birbirimizle konuşmamızdan sonra 'ceketimi assam seçilirim' diye bir siyaset çıktı. Sen çırak çıktın ama biz dövüştük. Senin işine yaramadı.



Seçmenin velinimet olmaktan çıktığını kaydeden Akşener, şu ifadeleri kullandı:

*Senin derdine atılacak tek bir adım konuşulmuyor. Dolayısıyla İYİ Parti 20 Ocak 2020'den beri esnaf dükkanlarının içinde. Sadece dert dinlemekle kalmadı, Meclis'e getirdi.

*Ben grup konuşmama koydum. Çözümlerini ürettik. Üzerine iktidara dedik ki; 'Biz gelince bunu yapacağız. Ama bu vatandaşın hakkıdır al bunu yap.' Bir kısmını yaptılar.

*Mesela KYK borçlarının faizlerinin silinmesini yerine getirdiler. Biz bir şey daha öneriyoruz. Bu çocukların iş bulamama gibi bir problemleri var. Bu çocukların iş bulmasını sağlamalıyız.

*Üniversite mezunu kredi almış çocuklarımızdan bahsediyorum. Onun için istihdam yaratmalıyız.

*Bu çocukların ana parayı ödeyebilmesi için de çalışması lazım. Bu çocuklar yan gelip yatmak istemiyor. İş istiyor iş.

"İSTİHDAM YARATIN"

Akşener şöyle devam etti:

*Türk Telekom'un içinden 24 milyar lirayı, hepinizin cebinden çıkan vergilerle oluşan 24 milyar lirayı aldınız Hariri'nin cebine koydunuz.

*Bir soğuk su içtiniz ama o çocuklar iş bulmak için 24 saat üzüntü içerisinde yaşıyor. Onun yerine bu gençlere istihdam yaratmanız mümkündü.

*Bu parayla pek çok girişimci gencin iş bulmasını, para kazanmasını mümkün kılmak lazımdı. Yapabilirdiniz, yapmadınız.

*Bu çocukların ana paralarını ödeyebilmeleri için de sosyal sorumluluk projelerinde görev almalarını sağlayın. İstihdam yaratın.



"FINDIĞIN FİYATI 74 LİRA OLMAK ZORUNDADIR"


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun'un Bulancak ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Partisinin fındık taban fiyatı teklifini açıklayan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

*Bizim Karadeniz'deki il başkanlarımız, Samsun Milletvekilimiz Sayın Bedri Yaşar'la beraber toplantı yaptılar. Sizlerle konuşuldu. Üreticilerimizle konuşuldu. Ve bir fiyat ortaya çıktı.

*Bu fiyat 3,5 dolar ile 4 dolar arasında asgari bir fiyat. Bizim kalkınma başkanlığımız ve ekonomi başkanlığımız çalıştı. Onların dediği de şu; 74 lira olmak zorundadır. Bunu biz Türk parası olarak nasıl hesapladık.

*Son 5 yılın girdi maliyetlerine baktık. Son 5 yılın üretim maliyetlerine baktık. Yapılanlara baktık.

*Edilenlere baktık. Ve sonuç olarak Türkiye'nin geldiği ekonomik noktaya baktık ve sonuçta 74 lirayla ancak bu işin götürülebileceğini hesapladık. Bunu ilan ediyorum ve bunun sizin adınıza peşinde olacağız.

"KARADENİZ EĞER KALKINIRSA, TÜRKİYE KALKINIR"

"Doğru tedbirler alınırsa 5 milyar dolar para kazanma imkanımız var." diyen Akşener, şöyle konuştu:

*Bunun yolu fındık üreticisiyle devletin el ele verip, Fiskobirliği öne çıkarmamız lazım. Fiyatları çok önceden ilan etmemiz lazım. Dolar artıyorsa, dolara göre fiyat düzenlememiz lazım.

*Eskiyen, yaşlanan bahçelerin gençleştirilmesi, yenilenmesi için de gereken düşük maliyetli devlet eliyle kredilerin verilmesi lazım.

*Aynı zamanda bilimsel destek, tarım desteği yapılması lazım. Bütün bunların neticesinde Karadeniz eğer kalkınırsa, Türkiye kalkınır.

*Karadeniz kalkınırsa buradaki 5 maaş, 10 maaş alan, yan gelip yatan danışmanların elinde oyuncak olanlar, hani Karadeniz uşağıydınız? Ben gelinim, gelin.

[old_news_related_template title="Akşener: Endişeyle takip ediyorum" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener'den Datça ve Çeşme'de çıkan yangınlarla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/13/iecrop/aksener-depo-1_16_9_1614116591_16_9_1619983446_16_9_1657737398.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksener-endiseyle-takip-ediyorum-7247622/"]