Toplantının ev sahibi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu liderleri genel merkez binasının önünde karşıladı.

Genel merkeze sırasıyla Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi.



MASADA HANGİ KONULAR VAR?

Toplantıda, kurulan komisyonların hazırladığı raporlar ele alınacak. Liderler kritik toplantıda ekonomi, dış politikadaki gelişmeler ve TBMM'ye sunulan sosyal medya yasasını da görüşecek.

ORTAK BİLDİRİ BEKLENİYOR

Toplantının ardından 6 siyasi parti genel başkanı tarafından ortak bildiri yayımlanması bekleniyor.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Liderlerin yuvarlak masa etrafındaki toplantısı devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ açıklamalarda bulundu. Özdağ, şu ifadeleri paylaştı:

*Altılı masa dedikçe birilerinin uykusu kaçıyor, kabus görüyor. Milletimiz ise güven ve umut doluyor. Umudun, coşkunun, güvenin ve geleceğin yani Büyük Türkiye’nin temelini atıyoruz.

*Birileri 90 yıllık reklam arasına son verdik diyordu. Onların reklam dediğine biz ülke diyoruz, vatan diyoruz, cumhuriyet diyoruz, bağımsızlık diyoruz ve dahi demokrasi diyoruz. Güçlü bir demokrasi ile taçlandıracağımız parlamenter sistem milletimize hayırlı olsun.

AKŞENER BAŞKANLIĞI'NDA TOPLANACAK

Bir sonraki buluşma İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek. Son toplantının ise temmuz ayında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

[old_news_related_template title="Siyasi parti liderleri paylaştı! Dikkat çeken 6'lı masa videosu" desc="Hafta sonu gerçekleşecek, altı parti liderinin katılacağı Liderler Zirvesi'nin ev sahibi Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 5 parti liderini etiketleyen Davutoğlu'nun, 'Türkiye'nin Masası' ifadeleriyle paylaştığı videoda, bir marangozun genç kıza, emek verdiği yuvarlak ahşap masanın önemini anlattığı anlar yer aldı. Videoyu CHP lideri Kılıçdaroğlu ve DP lideri Uysal da paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/masa-1_16_9_1653678193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/davutoglundan-dikkat-ceken-6li-masa-videosu-7160261/"]