Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi Beykonak su deposu yakınlarında, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

Yerleşim yerleri ve seralara yakın noktada çıkan orman yangını hızla yayıldı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede alevlere 5 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda kara ekibiyle müdahale edilirken, yangının sıçradığı bazı evlerin ve seraların hasar gördüğü belirlendi.

Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerlerinde yaşayanlardan bazılarının, araçlarını kurtarmaya çalıştığı görüldü.

İLK MÜDAHALE 5 DAKİKA İÇİNDE YAPILDI

Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kumluca'da meydana gelen orman yangınına 5 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları fedakarca yeşil vatan için çalışıyor. Göğsünüze ateş, ayağınıza taş değmesin" denildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Yangın alanında kalan 3 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, bölgedeki seraların bazılarının plastik örtüleri eridi, bazıları tamamen yandı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

"ZARARIMIZ BÜYÜK"

Bölgede seracılık yapan Emre Çılgın, "Buraya çalışmaya gelecektik. Fark ettik, 5 dakika olmadı gelene kadar yetişemedik. Zararımız büyük. Yarın dikimimiz vardı. Hem evimiz yandı hem seramız" dedi. Engin Çılgın da bölgede 4-5 evin yanmış olabileceğini söyledi.

Evi yanan Ahmet Kahraman, "Evde değildim, işte çalışıyordum. Buraya geldik. Ev yandı gitti" diye konuştu.  (DHA)

[old_news_related_template title="Osmaniye'de geri dönüşüm tesisinde yangın" desc="Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/22/iecrop/resim1_21278171_16_9_1663829299.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/osmaniyede-geri-donusum-tesisinde-yangin-7377161/"]

[old_news_related_template title="CHP'den Marmaris yangını açıklaması: 'Birileri organize bir çete kurmuşa benziyor'" desc="Marmaris’te dün öğle saatlerinde çıkan ve yaklaşık 19 saat sonra kontrol altına alınan yangına gece görüşlü helikopterlerin müdahale etmediğini belirten CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’ye sorular yöneltti. Alban, “Birileri organize bir çete kurmuşa benziyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/22/iecrop/marmaris01w_16_9_1663842147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpden-marmaris-yangini-aciklamasi-birileri-organize-bir-cete-kurmusa-benziyor-7377880/"]