Manavgat'ta yaşayan İlkay Maşalacı isimli vatandaş, Cuma günü Çağlayan Mahalle Muhtarlığına bırakılan tebligatı görünce şaşkına döndü.

Tebligatta, Maşalacı’ya ait 07 ANK 424 plakalı aracın 13 Şubat 2022 tarihinde saat 23.42’de Alanya girişindeki Dinek Uygulama Noktasında yapılan denetimlerde alkollü ve daha önce alkollü araç kullanırken yakalanarak sürücü belgesine el konulmuş bir kişi tarafından kullanılırken yakalandığı gerekçesiyle, sürücü belgesi olmayan kişiye aracını verdiği için 3 bin 674 TL para cezası uygulandığı belirtildi.



Tebligatı okuduğunda büyük şaşkınlık yaşayan Maşalacı, söz konusu tarih ve saatte aracının kendisinde ve evinin önünde olduğunu belirterek cezayı uygulayan mercilere ulaştığında bir çözüm bulamadı.

“YEDİEMİN OTOPARKINDAN ARACI BAŞKASI ALMIŞ”

Yaşanan olayın ardından anacının bağlanarak yediemin otoparkına çekilmiş göründüğünü belirten Maşalacı, şunları söyledi;

*Yaşadıklarım karşısında şaşırmamak mümkün değil. Aracım Alanya’ya gitmemesine ve benim dışımda kimse tarafından kullanılmamasına rağmen şahsıma, ehliyeti olmayan kişiye aracımı vermek suçundan 3 bin 674 TL para cezası gönderiliyor.

*Buraya kadar yanlış plakaya uygulanmıştır diye düşünüyorum. Ama, aracın bağlanarak yediemin otoparkına çekilmiş olması, ceza bana gelirken başkası tarafından yediemin otoparkından alınmış olması iyi niyet kurallarının dışına taşıyor.

*Madem benim aracım üzerinden ceza yazılıp yediemine çekiliyor, aracı da benim dışımda kimsenin alamaması gerekiyor. Mutlaka yediemin otoparkında güvenlik kamerası vardır.

*Aracı kim ve nasıl almış bunun hesabını mutlaka birileri vermeli. Ben bu sıkıntılı dönemde birilerinden para bulup bu cezayı ödedikten sonra gerekli yerlere başvurumu yapacağım.

Bu işin peşini bırakmayacağımı, sorumlularının gerekli cezayı alması için her şeyi yapacağımı bilmelerini istiyorum. İHA

[old_news_related_template title="Çay paketin çıkanlar şaşırttı! 2 kişi tutuklandı" desc="Denizli otogarında iki kişinin otobüsten indikten sonra polis tarafından üzerleri arandı. Şahısların yanlarında bulunan çay paketinin içerisinden çıkanlar ise şaşırttı. Yabancı uyruklu şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/07/iecrop/cay_16_9_1646663471.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cay-paketin-cikanlar-sasirtti-2-kisi-tutuklandi-6995248/"]