Şanlıurfa’nın turistik bölgesi Balıklıgöl yakınında bulunan bir fırında ihtiyaç sahibi ailelere, hayırseverlerin bağışladığı ekmekler dağıtılıyor.

Tamamına yakını kadın olan Suriyeli ve Türk vatandaşlar, ekmek alabilmek için fırının açılış saati olan sabah 05.00'ten itibaren sıraya giriyor.

Yazın sıcak, kışın ise yağmurlu ve soğuk havaya rağmen kuyruğun boyunun her geçen gün daha da uzadığı belirtiliyor.



Bazı kadınlar, çocuklarıyla birlikte kuyruğa giriyor ama çocuklarına dağıtıcı tarafından ekmek verilmiyor.

Bedava ekmek alabilmek için sırada beklemek zorunda kalan kadınlar, fotoğraf ve görüntü çekilirken görüntülenirken yüzlerini kapatmaya çalışıyor.

Dağıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandığını belirten fırın çalışanları, “İnsanlar fırın açılmadan gelip kaldırıma oturuyor ve beklemeye başlıyor. Bir an önce ekmek pişirip dağıtmak için çaba sarf ediyoruz. Bu duruma da çok üzülüyoruz. Her gün bir pide veriyoruz. Bağış fazla olduğunda bu, 2 veya 3 pide de olabiliyor. Günde 35- - 400 ekmek dağıtıyoruz” dedi.

[old_news_related_template title="Fırına destek vermeyin yoksula ekmek verin" desc="Dar gelirlilerin ucuz ekmek alabilmesi için TMO’nun fırınlara sağladığı ucuz un desteğinin, zenginlere gittiği ortaya çıktı. Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, yoksula doğrudan bedava ekmek verilmesi gerektiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/12/iecrop/1_16_9_1657665296.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/firina-destek-vermeyin-yoksula-ekmek-verin-7245985/"]