Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa programına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaretiyle devam etti. Ziyaretinin ardından Heykel'deki tarihi belediye binasında AKP Bursa milletvekilleriyle istişare toplantısı yapan Karaismailoğlu, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Esnafla sohbet eden Karaismailoğlu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Daha sonra AKP Bursa İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"HALKIMIZ SUYU GETİRENLE TESTİYİ KIRANLARI ÇOK İYİ BİLİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hızlı tren hattı ile ilgili eleştirilerine cevap veren Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

* Ana muhalefet partisi genel başkanının, Bursa hızlı tren hattı ihalesine ilişkin ısrarla tekrarlanan yalanları ile muhatap olduk. Niyetleri belli; çamur at izi kalsın. Bugün gerçekleştirdiğimiz saha incelemelerinde yeniden gerekli açıklamaları yaptık.

* Eski güzergah toplam 106 kilometredir. 2020 yılında yapılan ikinci ihaleye ise 95 kilometre uzunluğundaki Balıkesir-Bursa arasının altyapı ve üstyapı işleri eklenmiştir. Yani, ikinci ihaleye konu toplam uzunluk 201 kilometredir.

* Öte yandan, 7 yüksek hızlı tren garı/istasyonu yapımı da proje ve ihale kapsamına alınmıştır. Bunlar bu basit yalanlarla ortaya çıkıp, yüzleri kızarmadan devleti yönetmeye talip oluyorlar. Halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor.

* Salt ideoloji siyaseti ile memleketin hayrına olan her projeye karşı çıkan zihniyet yine karşımızda. Onlar talimatları kirli odaklardan alıyor. Yatırımlarımıza türlü bahanelerle engel olmaya çalışıyorlar.

* Bursalılar olarak sizlerden ricam bu gerçekleri sizlerin de en doğru ve etkili şekilde anlatması. Sizler topluma iyi, temiz ve sağlıklı bilgileri ulaştıramazsanız o bölgenin gerçekleri öğrenmesi imkansızdır. DHA

[old_news_related_template title="Bakan Karaismailoğlu: Türkiye'nin internet hızı son 1 yılda yüzde 65 arttı" desc="Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Ookla- Speedtest şirketi tarafından hazırlanan uluslararası verilere göre; mobil genişbantta dünya ortalaması 29,55 iken Türkiye'nin buradaki hızı 31,43 Mbps olarak kaydedildi. Sabit genişbant hızı da son 1 yılda yüzde 65 oranında artarak 44,77 Mbps'ye ulaştı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/04/iecrop/resim1_19706708_16_9_1643967475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/bakan-karaismailoglu-turkiyenin-internet-hizi-son-1-yilda-yuzde-65-artti-6931254/"]