Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde CHP'nin suda yüzde 50 indirim önergesini gündeme almayan AKP suya indirim yaptı.

Belediye Başkanı AKP'li Yücel Yılmaz, sosyal medyadan “Yaptık oldu” diyerek, TÜFE zammını iptal ederek su tarifelerine yüzde 50'ye varan indirimler yaptıklarını duyurdu.

BAKAN VARANK CHP’Lİ BELEDİYELERE GÖNDERME YAPTI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Yılmaz’ın paylaşımını “Bu hafta, CHP’li İstanbul Belediyesi’nin yüzde 25 zam, CHP’li Eskişehir Belediyesi’nin yüzde 70 zam yaptığı suya; Ak Partili Balıkesir Belediyesi yüzde 50’ye varan indirim yaptı” yorumunda bulunarak paylaştı.

Oysaki Bakan Mustafa Varank’ın memleketi Trabzon’da AKP’li büyükşehir belediyesi, suya 3 yılda 271 zam yaparak Türkiye’de en fazla zam yapan belediyeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

AKP’Lİ BELEDİYE TRABZON’DA İNDİRİM ÖNERGESİNİ REDDETTİ

Varank’ın paylaşımının ardından CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, suya rekor zamlarla gündemden düşmeyen Trabzon’da, CHP’li, İYİ Partili ve bağımsız meclis üyelerinin TİSKİ Genel Kurulu’na sundukları; TÜFE oranında suya zam yapılmasının geri çekilmesi ile ilgili önergenin reddedildiğini hatırlattı.

Bakan Varank’ın sanki bütün AKP’li belediyelerde indirim yapılıyormuş gibi bir algı yaratmaya çalıştığını ifade eden Kaya, “AKP’li Balıkesir Belediyesi indirim yaparken, AKP’li Trabzon Belediyesi bindirim yapıyor. Sanki bütün AKP’li belediyelerde böyle bir durum varmış gibi algı yaratmaya çalışıyor. Bir bakana bu yakışmaz. Sayın Varank’ın Trabzon’daki su zamlarının geri çekilmesi önergesinin reddedildiğinden haberi var mıdır?” dedi.

"BAKAN VARANK MEMLEKETİNE BAKSIN"

Bakan Varank’a göndermelerini sürdüren Kaya, “Bunlar kendilerine Müslümanlar. Kendi memleketinden örnek versin. AKP’li belediye zamlarla Trabzonluları mağdur ederken, Balıkesir’i örnek veriyor. Trabzonlu olmaktan övünüyor, Trabzon’da ne olup bittiğine dönüp bakma zahmetini göstermiyor. Bakalım yüzü mü kızarır, yoksa memnun mu olur. Balıkesir ile övünüyorsa, Trabzon’dan utansın o zaman. Ya da gitsin; ‘Ben Balıkesir’in bakanıyım’ desin. Balıkesir’deki uygulamayı Trabzon’da yaptırabiliyorsa ben de kendisine teşekkür edeceğim” diye konuştu.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya


"HERHANGİ BİR İNDİRİM YOK"

Öte yandan CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir’de su fiyatında her hangi bir indirim yapılmadığını belirterek “17,56 TL olan su fiyatı hala 17,56 TL'den satılmaya devam ediyor, yapılan hiçbir indirim yok” şeklinde açıklama yaptı.