Balıkesir Kepsut ilçesi kırsal Karagöz Mahallesi'nde saat 14.00'da çıkan yangına halen müdahale edildiği öğrenildi.

Kırsal Karagöz Mahallesi'nde bilinmeyen bir nedenden dolayı orman yangını çıktı. Edinilen bilgiye göre, alevler rüzgarın etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı.



Balıkesir Valiliği yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi;

"Bugün saat 14.00 sıralarında Kepsut ilçemize bağlı Karagöz Mahallemiz yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangına ilk andan itibaren hızlı şekilde karadan ve havadan bütün ekiplerimizle müdahale edilmektedir.

Saat 16.15 itibariyle yangına 6 helikopter, 5 uçak olmak üzere 11 hava unsuruyla müdahale gerçekleşmektedir. Karadan ise 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve iş makineleriyle söndürme çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki dakikalar içerisinde çevre illerden talep edilen ilave hava ve kara söndürme unsurları yangın mahaline ulaşmış olacaktır.

Söndürme çalışmaları Valiliğimizin koordinasyonunda Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve Jandarma birimlerimizin yoğun gayretiyle sürdürülmektedir. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum bulunmamaktadır.

Bugün saat 14.00 sıralarında Kepsut ilçemize bağlı Karagöz Mahallemiz yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangına ilk andan itibaren hızlı şekilde karadan ve havadan bütün ekiplerimizle müdahale edilmektedir."



ALEVLER GENİŞ BİR ALANDA ETKİLİ OLUYOR

Balıkesir'in Kepsut ilçesinin kırsal Karagöz Mahallesi civarındaki ormanda çıkan yangınına saat 16.15 itibariyle 5 uçak, 6 helikopter, 26 arazöz, 9 su ikmal aracı ve 1 dozerle müdahale ediliyor. Geniş bir alanda etkili olan alevler rüzgarın da etkisiyle büyürken, karadan müdahalede güçlük yaşanıyor.

Öte yandan, söndürme çalışmaları için çevre illerden de takviye olarak hava ve kara unsurları talep edildiği öğrenildi. Alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği belirtildi.



AFAD VE ORMAN GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Balıkesir'in Kepsut ilçesinde çıkan yangına, 10 uçak, 18 helikopter, 74 arazöz, 12 dozer ve 415 personel ile müdahale ediliyor. Orman Genel Müdürlüğü, destek amacıyla bölgeye AFAD koordinasyonunda Bursa, Çanakkale, Kütahya, Manisa, Eskişehir, Yalova, Bilecik, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir illerinden su tankeri ve iş makinesi görevlendirilmesi yapıldı. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yaptığı açıklamada hava kararmadan yangını kontrol altına alacaklarını söyledi. Havadan 11 helikopter, 5 uçak, karadan ise 29 arazöz ve 300 personelle söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemelerde bulunan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, "Şu an itibariyle yangını kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor. Çok büyük oranda kontrol altına da aldık diyebiliriz. İnşallah hava kararmadan tamamen kontrol altına almış oluruz" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Bursa'daki orman yangını korkuttu" desc="Bursa'da ormanlık alandan yükselen dumanlar yürekleri ağza getirdi. Söndürme helikopteri ve yerden müdahale ile yangın kontrol altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/17/iecrop/2-16_16_9_1658060816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/bursadaki-orman-yangini-korkuttu-7253802/"]