Son dönemde cennet ormanları, deniz ve yayla arazilerini yapılaşmaya açan kararlara hız veren AKP iktidarı, Doğal Sit alanlarının korunmasına ilişkin ilke kararlarını iptal etti.

Yayınlanan yeni ilke kararlarda "Ulusal güvenlik", "kamu yararı" gibi muğlak ifadelerle "Kesin Korunacak Hassas Alanlar'da izin verilecek faaliyetler genişletildi.

Bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından bir gün sonra İstanbul'un en güzel ilçelerinden Beykoz'da orman içindeki bazı alanların SİT statüsü değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan 4 ayrı kararda Beykoz ilçesine bağlı Göllü, Bozhane, Üzümce, Cumhuriyet, Kılıçlı, İshaklı, Baklacı Güneyi, Mahmutşevketpaşa mahallelerinin koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildiği duyuruldu.

Doğal sit alanlarında yapılan değişiklik talana açılacak endişesi yarattı.

[old_news_related_template title="AKP iktidarı, kesin korunacak hassas doğal sit alanlarında talanın yolunu açtı" desc="Son dönemde cennet ormanları, deniz ve yayla arazilerini yapılaşmaya açan kararlara hız veren AKP iktidarı, Doğal Sit alanlarının korunmasına ilişkin ilke kararlarını iptal etti. Yayınlanan yeni kararlarda 'Ulusal güvenlik', 'kamu yararı' gibi muğlak ifadelerle 'Kesin Korunacak Hassas Alanlar'da izin verilecek faaliyetler genişletildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/shutterstock_2082218488_16_9_1658291894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akp-iktidari-kesin-korunacak-hassas-dogal-sit-alanlarin-talanina-zemin-hazirladi-7258854/"]