Çalıntı mal aldığı gerekçesiyle, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Kırka Boraks İşletmeleri'ndeki işinden çıkartıldığını öne süren Ufuk Yıldız, tekrar işine dönebilmek için hakkını arıyor.

HIRSIZLIK MALI SATIN ALDI

Kırka Boraks İşletmeleri'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ufuk Yıldız, E.T. isimli şahıstan Seyit Battal Gazi türbesinin çalınan metal levhasını satın aldığı iddiası ile hakkında soruşturma açıldı. Hakkında 'Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçundan' işlem başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığı ise, kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar vererek dava açmadı.



"SUÇSUZLUĞU İSPATLANDI, İŞİNE DÖNEMEDİ"

Güvenlik görevlisi Ufuk Yıldız, hakkında açılan soruşturmanın ardından, çalıştığı iş yerinden sorgusuz, sualsiz çıkartıldı. Suçsuzluğunu ispatlayan Yıldız, tekrar işine dönmek istedi ancak yetkililer izin vermedi. Yıldız, hakkını sonuna kadar arayacağını belirterek, "30 Mayıs tarihinde şüpheli olarak ifade verdim. 31 Mayıs tarihinde Kırka Boraks işletmesindeki sözleşmem fesh ettirilmiş. Beni kendilerince suçlu azletmişler ve yargıdan önce cezamı kesmişler. Ceza olarak işten atmışlar. Savcılık kararı var. Suçsuz olduğum ortada. Şimdi ben buradan sesleniyorum: AKP milletvekilleri, AKP İl Başkanı, AKP ilçe başkanı, AKP ve Reisci sevdalıları, sizlere soruyorum. Nerde Adalet ve Kalkınma soruyorum. Haklıyım ve mağdur ediliyorum ne garip! Oymuş, buymuş yok, yargı süreci var ve yargılanın kararı var! Ben haksız yere işten çıkartıldım, haklılığımı ispatladım” şeklinde tepkisini ifade etti.