Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, gerçeklerden uzak veri açıkladığı gerekçesiyle Türkiye İstatistik Kurumu önünde bugün basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Valiliğin izin vermediği sendika temsilcileri ve üyeleri TÜİK’in önünde toplandı.



Basın açıklaması yapmaya çalışan gruba polis müdahalede bulunurken, yaşanan arbedede aralarında Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.



Müdahale sırasında Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu MYK üyesi Mücahit Dede ve Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Ozbay aldığı darbeler sonucu yaralandı.


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ozbay ve Dede'yi hastanede ziyaret etti. Ziyarete ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Kaya, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği'ni etiketleyerek "Emekçilere kalkan yumrukların hesabı sorulacak" dedi.



Birleşik Kamu-İş'ten yapılan açıklamada, polisin müdahalesine tepki gösterilerek, "Hiçbir kuvvet anayasadan, bu cumhuriyetin yurttaşlarından üstün değildir" denildi:

- Bugün iktidarın borazanı haline gelmiş TÜİK, senin hakkını gasp ediyor farkında mısın? Sen anayasanın üzerinde yönetmeliklerin, üzerinde bir emiri yerine getiremezsin. Bugün kendi çocuğunun eğitim masraflarını karşılayamazken, eve gittiğinde o marketten çıkardığın fişi tek tek çizerken, bugün eğitimcilere yaptığınız şiddet tarihin en dip yerinde kayıtlı kalacaktır.



- Oradaki polis arkadaşlara seslendiğimizde, bizim fikrimizi sorgulaması, bizim bu ülkeye karşı sorumluluğumuzu sorgulaması; onların vicdanlarıyla hayatları boyunca çatışma yaşayacakları bir andır. Ülkenin acı tablosu, bizler gibi yoksulluk sınırının altında ücret alan polislerin eğitimcilere şiddet uygulayacak hale gelmesidir. Hiçbir kuvvet anayasadan, bu cumhuriyetin yurttaşlarından üstün değildir. Bugün uygulatılan emir kanunsuzdur. İster cumhurbaşkanı olun, ister vali olun, bu ülkenin hiçbir yurttaşından üstün değilsiniz.



- Bu, Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak talimatı yerine getirmişlerdir. Öğretmenlerin, memurların, işçilerin, emekçilerin temsilcilerinin üzerine biber gazı ile şiddetle müdahale etmişlerdir. Biz haklarımızı alana kadar, hatta buradan altını çiziyorum; bize o şiddeti uygulayanların ve o talimatı verenlerin çocuklarının bu ülkede daha özgür yaşayabilmesi için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

[old_news_related_template title="TÜİK'e ekmek davası" desc="TÜİK, enflasyonu siyasi talimatla düşük gösterip milyonlarca dar gelirlinin düşük zam almasına yol açtığı, ekmeğini küçülttüğü iddiasıyla mahkemeye verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/09/iecrop/tuik-1_16_9_1654757033.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/tuike-ekmek-davasi-7183220/"]

[old_news_related_template title="CHP'li Altay'dan TÜİK eleştirisi: TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir" desc="CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, TBMM'de yaptığı konuşmada, enflasyon rakamları üzerinden TÜİK'i sert sözlerle eleştirdi. Altay,' Temmuz ayında millet gerçek enflasyonla bağlantılı bir maaş zam farkı alamayacak. TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir. Milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/07/iecrop/altay-_16_9_1654624655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-altaydan-tuik-elestirisi-tuik-milletin-sofrasindaki-ekmege-goz-dikmistir-7180754/"]