Yıllardan bu yana hem öğrenci ve personelin düşük bir ücretle yüzme için kullanmalarının yanı sıra, yaz sezonunda üniversitenin etkinliklerinin gerçekleştirildiği Çobanevi Tesisleri, Rektör Arif Özaydın’ın göreve gelmesinin hemen ardından, Terapatik Rekrasyon Merkezi yapılacağı gerekçesiyle kapatıldı.

Ardından da havuz kırılıp döküldü, çevresindeki malzemeler de kaderine terkedildi.



Rektör Özaydın’ın geçtiğimiz yılın Mart Ayı’nda yapımına başlanacağını basın ile paylaştığı Terapatik Rekrasyon Merkezi’ne aradan geçen 18 ayda tek çivi çakılmazken, yüzme havuzu ve tesisin diğer bölümleri de tamamen kullanılmaz hale geldi.

Havaların ısınmasıyla birlikte, ihtiyacı karşılamaması ve fiyatlarının yüksekliği nedeniyle GAÜN Sporium Yüzme Havuzu’nu kullanamayan öğrenciler, Çobanevi Yüzme Havuzu’nun içler acısı durumu sosyal medya üzerinden gündeme getirildi.



Öğrenciler, “Üniversitemizin simgesi olan açık havuzumuzun son hali” mesajıyla havuzun önceki ve son halinin fotoğraflarını paylaşarak tepkilerini dile getirdi.

Öğrenciler, "Rektör Bey göreve geldiğinde üniversitemizde Olimpiyat düzenleneceğini söylemişti. Göreve başladığının ilk günlerinde ise GUÜNSPORİUM ücretlerine zam yaptı. Yeni tesis yapacağına, arkadaşlarımızla yüzdüğümüz, çeşitli etkinlikler yazenlediğimiz Çobenave Tesisleri ve Yüzme Havuzu'nu kullanılmaz hale getirdi" diye yakındı.



[old_news_related_template title="Gaziantep Üniversitesi'nin ‘adrese teslim’ ihalesine yargıdan iptal" desc="Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından yapılan 22 milyon 300 bin TL bedelli Radyoterapi Hizmet Alım İhalesi, ihale şartnamesi ‘Bir firma ve markayı işaret ettiği’ gerekçesiyle idare mahkemesi tarafından iptal edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/04/iecrop/4b036207-c587-4e1b-8c72-64d5a87748b0_16_9_1646375846.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/gaziantep-universitesinin-adrese-teslim-ihalesine-yargidan-iptal-6988066/"]