Türkiye yoğun sıcak hava dalgasının etkisi altında günler yaşıyor. Meteoroloji'nin yayınladığı verilere göre yurdu etkileyen sıcaklar ağustos ayının ilk günlerinde de sürecek. Gelecek hafta sonundan itibaren yerel yağışlar aralıklarla kendini gösterecek.



RÜZGAR YER YER KUVVETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="Sıcak hava dalgasına isim verdiler: Zoe" desc="Kasırgalardan sonra şimdi de sıcak hava dalgasına isim verildi. İspanya'nın Sevilla şehri, ilk defa bir sıcak hava dalgasına isim verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/sevilla-reuters_16_9_1658932321.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/sicak-hava-dalgasina-isim-verdiler-zoe-7273567/"]

[old_news_related_template title="Sıcaktan bunalan mandalar Kızılırmak'ta serinliyor" desc="Sivas'ta sıcak havadan bunalan mandalar, Kızılırmak'ın soğuk sularında serinliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/manda.iha__16_9_1658908400.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sicaktan-bunalan-mandalar-kizilirmakta-serinliyor/"]