Aydın Büyükşehir Belediyesi (ABB) ihtiyaç sahibi ailelere birçok destekte bulunuyor. ABB'ye gelen başvuruları değerlendiren ekipler, yerinde tespit çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara; ısınma, beslenme, kıyafet vb. konularda çözüm üretiyor.

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI ARTIYOR

Son zamanlarda sosyal yardım başvurularındaki artış ile birlikte özellikle çocuklu ailelerin bebek bezi ve süt taleplerinin giderek yükseldiği belirtildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı doğrultusunda bu taleplerin karşılanması için Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca tüm ilçelerde çalışmalar sürdürülüyor.

BEBEK BEZİ VE SÜT BİRLİKTE TESLİM EDİLİYOR

Çalışmalar kapsamında yeni doğan ve 6 yaş arasındaki bebeklerin farklı numaralardaki bebek bezleri, belirli periyotlarla ailelere teslim ediliyor. Çocukların gelişim aşamasında önemli yer bir tutan süt tüketimi konusunda da çözüm üreten Büyükşehir Belediyesi, bebek bezi ile birlikte litrelik süt desteğinde de bulunuyor.

"TÜM ÇOCUKLARI ANNE ŞEVKATİ İLE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Son günlerde bebek bezi ve süt taleplerinin oldukça arttığını belirten ABB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Vicdan Çetav, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Son zamanlarda vatandaşlarımızın yaşadığı geçim sıkıntısı sebebiyle bebek bezi ve süt taleplerinin oldukça arttığını gözlemledik. Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun talimatlarıyla gelen talepleri hiç bekletmeden hane hane vatandaşlarımızın ayağına götürerek hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Biz Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan tüm çocukları anne şevkati ile desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.

[old_news_related_template title="Hamilelikte grip bebek ölümlerine neden olabilir" desc="Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Melih Arslan 'Hamilelikte grip enfeksiyonun vücuttaki bazı etkilerinin, ilerleyen haftalarda erken doğum, düşük, anne karnında ölüm gibi sonuçları olabiliyor' diye uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/18/iecrop/shutterstock_469369970_16_9_1642488279.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/hamilelikte-grip-bebek-olumlerine-neden-olabilir-6894962/"]