Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve aralarında belediye personelin de olduğu öğrenilen toplam üç kişi gözaltına alındı.

Can Cumhuriyet Başsavcılığı'na Belediyeden ihale alan firma sahiplerinden rüşvet alındığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve aralarında belediye personelin de olduğu öğrenilen toplam üç kişi sabah saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı.

"SORUŞTURMA GÜNLERDİR ZATEN SÜRÜYOR NEDEN SABAH EVİNDEN ALIYORSUNUZ"

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, "Bir şikâyet doğrultusunda savcılık soruşturması devam ediyordu. Belediye başkanımız mesaiye gelmeden sabah evinden alınıyor, savcılığa götürülüyor. Bizi şu rahatsız ediyor. Günlerdir devam eden soruşturmada, siz; kaçma ihtimali var, veya ifadeye gelmeme ihtimali varsa önlem alsaydınız.

Neden sabah evinden alıyorsunuz? Biz buna karşıyız. Böyle hak, hukuk olmaz. Bu bir hukuksuzluktur. Ama şunu biliyoruz ki, sosyal demokrat tüm belediyelerimizde bu ve buna benzer baskılar yapılacaktır. Biz dik durmasını biliyoruz. Dik duracağız. Böyle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye, sabaha karşı adam almaya hiç gerek yok" ifadelerini kullandı.

"GÖZALTI İŞLEMİ YERSİZ VE HUKUKSUZDUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz hakkında uygulanan gözaltı işlemi temelsiz, yersiz, haksız ve hukuksuzdur.

Çağrı yapıldığında her zaman hazır olacak seçilmiş bir belediye başkanının sabah 06.45’te eşinin ve kızının yanında gözaltına alınması kabul edilemez. Elbette bu durumu Çan halkı takdir edecektir. Yargıdaki siyasallaşma her geçen gün adaleti çürütmektedir. Süreci tüm örgütümüzle ve hemşehrilerimizle birlikte yakından takip ediyoruz."

 

[old_news_related_template title="Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında suç duyurusu" desc="AKP’li Esenler Belediyesi’ne ait olan ve TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz tahsis edilen kamu binasının giriş katının börekçiye kiraya verilmesi mahkemelik oldu. CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hakkında 'görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/27/iecrop/f7c0a161-466a-408f-ad20-42cad91216f1_16_9_1653638293.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/esenler-belediye-baskani-tevfik-goksu-hakkinda-suc-duyurusu-7158962/"]

[old_news_related_template title="Büyükşehir belediye başkanının kızına ait alanda ağaç katliamı" desc="MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi, ormanlık alanın ortasındaki parseli eko turizm alanına çevirmek için yaptığı imar planı değişikliği kararının iptali için CHP konuyu mahkemeye taşıdı. Dava sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızı Merve Ergün’e ait olduğu ortaya çıkan ormanlık alanda mahkemenin devam etmesine rağmen ağaç katliamı başladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/spot-sablon-2_16_9_1653304539_16_9_1653478938.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/buyuksehir-belediye-baskaninin-kizina-ait-alanda-agac-katliami-7155334/"]