Dün öğle saatlerinde İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Yangına müdahalede, 4 uçak, 6 helikopter, 1 komuta helikopteri, 1 yangın komuta aracı, 55 arazöz, 8 dozer, 6 yer ekibi, 324 işçi ve 38 teknik eleman görev aldı.



Yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, iki ayrı noktada çıkan yangınların kısmi kontrol altına alındığını açıkladı. Vali Köşger'in açıklamaları şöyle:

- Bütün olumsuz şartlara, şiddetli rüzgara rağmen hem Ovacık'taki hem de Zeytineli-Karaköy arasındaki yangını kısmi kontrol altına almış bulunmaktayız. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bütün araçlar herhangi bir parlamaya karşı sahada faaliyetlerini devam ettirecek.

- Meteorolojik verilere göre 10.00-11.00 arası şiddetli rüzgar ihtimali çok yüksek. Risk geçmiş değil. Başka alanlarda da risk olma ihtimali var. Bu sebeple vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Rüzgar ve kuru hava ormanlarda yangın riskini artırıyor. Toplam 120 hektarlık makilik ve ormanlık alan zarar gördü. Bunun dışında bir mal kaybı bulunmamakta.



- Tahliye edilen sitelerde de vatandaşlarımıza ikametlerine dönebileceklerini söyledik. Tehlike geçmiş durumda. Onların ikametlerine tehdit eden bir sıkıntı söz konusu değil.



- 7 şüphelinin ifadelerine başvuruldu. 2'si gözaltında olmaya devam ediyor. 5'i serbest bırakıldı. Kaynak yapan ve ihmali bulunan 2 kişi gözaltında. Savcılık soruşturması devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Dün akşam, Çeşme’de çok ciddi bir yangın yaşadık. Şiddetli rüzgarın etkisiyle çok hızla yayılan yangın büyük zarar verdi. İtfaiye ve İZSU ekipleri, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve çevre illerden gelen ormancılar bir mucize yarattılar. Sitelerin içine kadar sokulan yangını durdurmayı başardılar"

"MÜCADELEYE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sahada söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür eden Soyer, "Gün ve gece boyunca, insanüstü bir gayretle çalışan başta kahraman İtfaiye Daire Başkanımız İsmail Derse ve tüm kahraman itfaiyecilerimizle iftihar ediyor, Orman ekiplerine, İZSU ekiplerine, mücadele veren tüm gönüllülere çok teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.

Rüzgarın sert olduğunu ve yangın ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Soyer, "Tüm hemşerilerimizi çok dikkatli olmaya davet ediyorum. Allah beterinden saklasın, bu kadarla atlatmış olalım inşallah" ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Meteoroloji orman yangınlarına karşı uyardı" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale’de bugün akşam saatlerinden itibaren etkili olacak fırtına dolayısıyla orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/13/iecrop/milas-sozcu-1_16_9_1627751747_16_9_1657726989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meteoroloji-orman-yanginlarina-karsi-uyardi-7247423/"]