Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucu CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyum atandı. Kayyum olarak görevlendirilen isimlerin yönetiminde genel kurul çağrısı yapılacak.

Davada istinaf yolu açık, nihai karar verilmiş değil. CHP’nin de karara itiraz etmesi bekleniyor.

CHP’Lİ DELEGELER İL BAŞKANINA KARŞI İMZA TOPLAMIŞTI

Kayyum atanmasına giden süreç 16 Şubat 2020’de yapılan il kongresinde başlamıştı. Diyarbakır’da il başkanı seçilen Gönül Özel’in görevden alınması için en az 70 delege imza toplamış ve imzalar CHP Genel Merkezi’ne gönderilmişti.

Olağanüstü kongre kararı alınmamasının ardından Özel’in görevden alınması için imza toplayan delegeler tarafından dava açılmıştı. Bugün görülen üçüncü celsede mahkeme, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına kayyum atanmasına karar verdi.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, SÖZCÜ'ye yaptığı kısa açıklamada, "Hukuki olarak il başkanlığım devam ediyor. Genel merkez benimle, genel başkanımız benimle. Hiçbir sıkıntı yok ben görevimin başındayım" dedi.

Özel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* "Kayyum atanması haberi doğru. Yalnız şöyle bir durum var; benim görevden aldığım ilçe başkanları, delegelikleri devam ettiği için aleyhimde imza topladılar.

* Onları parti tüzüğüne aykırı hareket ettikleri için görevden aldım. Onlar da benim aleyhime imza topladılar. Yalnız genel merkez, olağanüstü kongre için karar vermedi, 'Diyarbakır il başkanımızla yola devam' dedi. Onlar da sonuç alamayınca mahkeme yoluna gittiler.

* Mahkemede böyle bir karar çıktı istinaf yolu açık olmak üzere, kesinleşmiş bir karar yok. Ben görevimin başındayım. Genel merkez benim yanımda. Ben hukuken Diyarbakır İl Başkanı olarak görevime devam ediyorum."