CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından "Umut kapınızı çalacak" sloganıyla başlatılan "80 günde devr-i alem" saha çalışmasıyla ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

HER 100 HANEYE BİR SORUMLU

Kaftancıoğlu, İstanbul'un 39 ilçesinde 962 mahallede mahalle birim sorumlularıyla her 100 haneye bir öbek sorumlusu düşecek şekilde çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

* Bütün arkadaşlarımız sistemde hangi hanelerden sorumlu olduklarını biliyorlar ve çalışmaya başladılar. 2,5 milyon hanenin kapısını çalmak bir iştir, önemli bir iştir ama basın açıklamasını yapma sebebimiz sadece CHP olarak biz bunu başardık, 2,5 milyonun kapısını çaldık demek için yapmıyoruz. Bu söylediğimiz çok önemli ama açıklamayı yapmamızın sebebi bunlar değil.

* Bugün yapma sebebimiz, İstanbul'da İstanbul halkının yaşadığı gerçeklik. Karşımıza çıkan vatandaşı dinliyoruz, eleştirilerini alıyoruz, yardımcı oluyoruz. CHP iktidarında nasıl çözüleceğini anlatıyoruz. Ne mutlu ki vatandaş ikna bu konuda. Ama vatandaş benim derdim şu diyor, paylaşacağım. Televizyonda gazetelerde gündeme gelmiyor diyorlar."

SEÇİM GÜVENLİĞİNE DAİR VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUNLAR

"CHP'ye gelen en büyük eleştiri, şimdiye kadar niye gelmediniz? Niye gelmediniz ki bizi buna mahkum bıraktınız soruları" diyen Kaftancıoğlu seçimlere dair de "İstanbul halkı artık belirsizlik, kaygı, güvencesizlik durumunda söylenen sözler ne olursa olsun gerçekliğinin değişmeyeceğinin farkında. CHP İstanbul örgütü olarak seçim olacağı güne kadar, elimizden geldiği kadar vatandaşın yanında olacağız, bu iktidarı gönderdiğimizde halkın iktidarında vatandaşların sorunlarını nasıl çözeceğimizi biliyoruz" diye konuştu.

Seçim güvenliğine dair "Vatandaşlarımız rahat olsunlar" diyen Kaftancıoğlu, "Seçim gününe kadar yapılacaklar, seçimde yapılacaklar, seçimden sonra yapılacaklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Asil ve yedek sandık görevlilerimiz için şu anda aramalar yapılıyor. Bütün seçim kurullarında bilişim okuryazarlığı olan biri olacak Bu kadar detaylı düşünüyoruz" dedi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN GÜLŞEN'İN TUTUKLANMASINA DAİR AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu, şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına dair soruya da şöyle cevap verdi:

* Vatandaş kimin ne giydiğiyle ilgilenmiyor. Yargıya olan güvenini de kaybetmiş durumda. Adliyeyle işi olmayan bir insan niye yargıya inancını kaybeder? Gülşen'in hukuksuz tutuklanmasına tepki gösterdiği için kaybediyor. Kimin sanatçı olduğuna halk karar verir. Aylar öncesinden söylediği, bir kesimi inciterek özür dilediği, bir espri nedeniyle eleştirirsiniz halkta bir karşılığı yok. Yüreklerinde yarattığı haksızlık ve adaletsizlik duygusu dışında.

CHP'nin hazırladığı raporda vatandaşların sıkıntıları 11 başlıkta toplandı. Bunların başında, yoksulluk, işsizlik, gençler, madde bağımlılığı, yabancı uyruklular, deprem ve kentsel dönüşüm geliyor.

[old_news_related_template title="Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma başlatıldı" desc="İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla Canan Kaftancıoğlu hakkında resen soruşturma başlatıldı. Erdoğan'ın avukatları da Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/kaftancioglu_16_9_1660571573.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/canan-kaftancioglu-hakkinda-sorusturma-baslatildi-7309619/"]