CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

* Ekonomi talimatla yönetilmeye çalışılıyor. Talimatla batırılan ekonomi, talimatla ayağa kalkmaz Erdoğan. Bu ekonomiyi sen akşam yattın, rüya gördün, sabah hayata geçirdin. Kendi kehanetlerini; faiz sebep, enflasyon sonuç kehanetini hiçbir ekonomik, bilimsel verisi, yanı olmayan, karşılığı olmayan bir kehaneti hayata geçireceğim diye Türkiye ekonomisini batırdın ve şimdi bunu talimatla düzeltme peşindesin. Şimdi önce şunu söyleyeyim: Vay efendim, ete yüzde 30-35 indirim yapılacak. Nerede yapılacak? Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde. İyi, indirime kimse hayır demez ama sen sonuçla ilgili talimat vereceğine, üretimi destekleme noktasında, üreticiye üretim noktasında eğer bir şeyler yapabilirsen, böyle marketlerde zoraki indirimlerle günü kurtarmak zorunda kalmazsın. Bir ara hatırlayalım, ne vardı?

* Tanzim satış kuyrukları açtılar, çadırlar kurdular. Milleti çadırların önünde ucuz domates, soğan kuyruğuna soktular. Şimdi şu mu olacak? Türkiye'deki tüm marketlerin yüzde biri bile olmayan ve birçok yerde de olmayan Tarım Kredi Kooperatif marketleri üzerinden ette bir indirim mi sağlamış olacaksın? Tarım Kredi marketlerinin önündeki kuyruklardan zevk mi alacaksın? Bunu yapacağına -bunu yapma demem- besiciyi, üreticiyi, çiftçiyi üretim aşamasında desteklen sen daha iyi olmaz mı? Bu da bir yanlış.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın askeri hastanelerle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Altay sözlerini şöyle sürdürdü:

* Bay Kemal'in öngörüsü ve talebi, sanırım çok geç de olsa yerine geliyor. Bir öngörü ve talep daha karşılanacak gibi duruyor. Askeri hastaneleri kapatmak yanlış diyegeldik. 6 yıldır Bay Kemal'in dilinde tüy bitti. Geçen hafta, Bay Kemal dedi ki: ‘GATA'yı açıp şanlı ordumuza teslim edeceğiz.’ Sade GATA değil, Bilkent'te dünyanın en iyi rehabilitasyon merkezi var; askerlerimiz için gazi, yaralı askerlerimiz için, gazilerimiz için yapıldı. Çok şükür dün Milli Savunma Bakanı bir açıklama yapmış; ‘talep, istek ve ihtiyaçlarımızı ilettik; Cumhurbaşkanımızın bir iradesi var, açacağız’ mealinde bir açıklamayı çok şükür yapmış.

* Bu vesileyle başta GATA, Bilkent'teki dünyanın en gelişmiş rehabilitasyon hastanesi olmak üzere diğer askeri hastanelerin açılıp şanlı ordumuza verilmesine vesile olan Bay Kemal'e, tekrar buradan bir teşekkür de edelim. Yine haklı çıktı ve tekrar şunu söyleyeyim: Bu hatadan geç de olsa dönülmesi, dönülüyor olması, böyle bir iradenin Milli Savunma Bakanı tarafından ortaya koyuluyor olmasını memnuniyetle de karşılıyoruz” dedi.

"ÖTV ZAMMINI BIRAK MİLLET SİGORTAYI ÖDEYEMİYOR"

Altay şöyle devam etti:

* Bakanlar bu ara açıklama için açıklama yapıyorlar. Kılıçdaroğlu öneri, bir tespit, bir çözüm ortaya koyuyor. Ak Parti diyor ki, biz zaten öyle yapacaktık. Yapma ya... Şimdi Nurettin Nebati demiş ki: ‘Kılıçdaroğlu bizi yanlış dinlemiş. Biz ÖTV'yi arttırmayı konuştuk. Kılıçdaroğlu, ÖTV'yi kaldıracağını, indireceğini söyledi.’ Ya Nebati, Kılıçdaroğlu sizi dinlemiyor da senin reisin diyordu ya hani, ‘aldığın nefese kadar seni izliyorum’ diye. Tam olarak olan bu ama Kılıçdaroğlu'nun önerilerini sizin gecikmeli olarak, eksik olarak yerine getirmenizden de bir şikayetimiz yok.

* Nebati, ÖTV artırmaktan bahsediyor. Nebati, bugün haberleri bir izle; millet zorunlu trafik sigortasını ödeyemez hale gelmiş. 10 yaşındaki arabanın zorunlu trafik sigortası 2000 lira olmuş. Beyefendi ÖTV artırmaktan bahsediyor. Zaten bakanları bu ara bir şirinlik, şirinleşme modası aldı başını gidiyor. Maliye Bakanımız müzikli klip yapmış. Çok güzel...

* Millet kan ağlıyor, Maliye Bakanı neredeyse zil takıp oynatacak bir müzikle klip yapmış. Sağlık Bakanımız da ‘anı yaşa’ diye bir tweet atmış, Ya anı yaşayalım da yaşayacak hal kalmadı, hal kalmadı. Bakanlar, şirinlik yapma yarışından vazgeçip, milletin hayatını rahatlatmanın yolunu ve çözümünü üretsinler.

[old_news_related_template title="Ekonomide kusursuz (berbat) fırtına yaklaşıyor!.." desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/ugur-dundar-son_16_9_1660155895.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ugur-dundar/ekonomide-kusursuz-berbat-firtina-yaklasiyor-7300669/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Nebati'ye ÖTV yanıtı: Söz verdim..." desc="Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksine, Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) artırmayı planladıklarını söylemesine yanıt geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/12/iecrop/kk-sozcu_16_9_1620744939_16_9_1660303525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/otomotiv/kilicdaroglundan-nebatiye-otv-yaniti-7304260/"]