CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gece açıkladığı ‘Bir Kaçış Planı Anatomisi’ ses getirdi. 2 vakfın ismini veren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesinin bu vakıflar aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne para kaçırdığını ve “Yeni bir Pensilvanya yaratma peşinde olduklarını” öne sürdü.

AKP temsilcileri peş peşe açıklamalar yaparken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını paylaşarak sadece ‘Yalancı’ diye yazdı.

CHP'DEN BELGELİ YANIT

CHP’den Soylu’ya belgeli yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Ensar ve TÜRGEV’den ABD’ye yapılan para transferlerinin belgesini paylaştı.

"KİMİN YALANCI OLDUĞUNU GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR"

Soylu’ya yanıt olarak Adıgüzel, "Sen birine ‘yalancı’ dedin diye kimse yalancı olmaz ancak belgeler kimin yalancı olduğunu gözler önüne seriyor. Fotoğraf çektirecek suçlu bulamayınca part time trollüğe başlamanı ve kimin yalancı olduğunu gösteren bu belgeyi milletimizin takdirine sunuyorum" dedi.



Belgede, Yönetim Kurulu Başkanı görevini Fatmanur Altun’un sürdürdüğü, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri arasında Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak’ın yer aldığı ve Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı TÜRGEV ve Ensar’ın 2015 yılından 2020 yılına kadar ABD’ye yapılan para transferlerinin dökümü yer alıyor.

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia! İki vakıf ismi vererek Erdoğan'a çağrı yaptı" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda çarpıcı iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu 'Bir vakıf kurduruyorlar Amerika'da. Paravan bir vakıf. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait' dedi. TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ismini paylaşan Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/24/iecrop/kilicdaroglu-_16_9_1653419785.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kemal-kilicdaroglundan-carpici-iddia-iki-vakif-ismi-vererek-erdogana-cagri-yapti-7154114/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın avukatı duyurdu: Kılıçdaroğlu'na dava" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamaları nedeniyle yasal yollara başvuracaklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/kilicdaroglu_16_9_1653477354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdoganin-avukati-duyurdu-kilicdarogluna-dava-aciyor-7155282/"]

[old_news_related_template title="Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Göç İdaresi Başkanlığı’nın görevini yerine getirmediği ifadelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu için 'her zamanki gibi saçmalamış' diyen Soylu, 'O bir kere SGK Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye’ye yaptığı ihanetlerin bedelini ödesin Bir takım sorular soruyor. O soruların cevapları verildi Türkiye’de” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/11/iecrop/soylu_16_9_1649686458.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/soyludan-kilicdarogluna-sert-sozler-7068397/"]