Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel Aybastı’da şehit yakınları ve gaziler ile de görüşüp sorunlarını dinledi.

Güneydoğu’da görev yaptığı sırada mayın patlamasında bir ayağını kaybeden Ali Uygun, “Mayın patlaması ile bacağımı kaybettim. Benden rapor yenilemesi istiyorlar. 15 Temmuz gazilerine her yerde ayrıcalık var, bizi itibarsızlaştırıyorlar" diye isyan etti.

“ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPIYORLAR”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, şehitler arasında ayrımcılık yapıldığını dile getirerek, şunları söyledi:

“15 Temmuz şehit ve gazilerine ayrı uygulama diğer şehit ve gazilere ayrı. İlçenin kaymakamı bile 15 Temmuz gazisi geldiği zaman aşağı inip kapıda karşılıyor ancak diğer gaziler geldiğinde kapıda sıra bekliyor. Gazilerimizden 5 yılda bir rapor istiyorlar. Yanımdaki Güneydoğu gazisi, mayına bastı ve ayağı protez. Bu ayak tekrar çıkmayacak ki tekrar tekrar rapor istiyorsunuz.

15 Temmuz Gazisine fazla maaş ve her yerde ayrıcalık var. Diğer şehitlerimizin anne ve babası sağlık kurumlarından faydalanabilirken, 15 Temmuz şehidi olunca durumu farklı. Silah ruhsatında farklı, maaşta farklı, devlet dairelerinde farklı, siz şehit ve gazilerinizi neden ayırıyorsunuz? Diğerleri de vatan için canlarını verdiler ya da yaralanıp uzuvlarını bıraktılar.

Siz eğer o sizden bu bizden derseniz bu işin sonunu bulamayız. Bu şekilde onları sürekli itibarsızlaştırıp toplumda küçük düşürüyorsunuz. Başka ülkede olsa el üstünde tutulur. Şehitler ve gaziler bizim baş tacımız. 15 Temmuz'du ötekiydi berikiydi diye ayıramazsınız.”

[old_news_related_template title="Devlet gaziler arasında bile ayrımcılık yapıyor" desc="Terörle mücadele ederken yaralanan askerler, devleti yönetenlerin duyarsızlığı nedeniyle gazi unvanı alamadıklarını belirterek, “Vatanı için savaşmış 20 bin gazi ortada bırakıldı” dediler… " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/01/iecrop/5-gokmen-ulu-gaziler1_14587447_16_9_1667337609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/devlet-gaziler-arasinda-bile-ayrimcilik-yapiyor-7455160/"]