Tunceli’nin 6 bin 500 nüfuslu CHP’li Pertek Belediyesi, dar gelirli ailelere et dağıttı. Et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yüzlerce ailenin evine et götürmediği belirten CHP’li belediye başkanı Alan, Kurban Bayramı vesileyle bölgede hayvancılıkla uğraşan besicilerden temin ettikleri etleri dar gelirli 550 aileye dağıttıklarını söyledi.

Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan


“BAYRAMDA HİÇBİR ÇOCUĞUMUZ ‘ET YEMEDİM’ DEMESİN”

Ekonomik krizde birçok ailenin evine et girmediğini belirten CHP’li başkan Ruhan Alan sözlerini şöyle sürdürdü:

* Ekonomik kriz her meslekten grubunda olan kişilerin en büyük sorunu maalesef. Ekonomik kriz nedeniyle bu mübarek günlerde dahi ilçemizde evine et götüremeyen binlerce aile var maalesef. Bizde belediye meclis üyelerimizle yaptığımız bir çalışmayla ilçemizde dar gelirli ailelerimizi tespit ettik.

* Bölgemizde besicilik yapan vatandaşlarımızdan et alarak hem onlara katkı sağlamış olduk. Tespit ettiğimiz 550 dar gelirli ailemize 2 buçuk kilo et dağıtarak kurban bayramı vesilesiyle etlerimizi dağıttık.

* Böyle bir çalışma ilçemizde ilk defa yapıldı. Bu belki küçük bir oran ancak bizde ekonomik olarak çok güçlü bir belediye olmadığımızdan dolayı küçük de olsa böyle bir şey yapmaktan dolayı mutlu olduk.

* Bayramda hiçbir çocuğumuz ‘et yemedim’ dememesi için bundan sonraki bayramlarda herkesin evine et girmesi için bu tür çalışmalarımız devam edecek.