Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a dört kutsal kitapta  yer alan zeytinin ilk ve ölümsüz ağaç olduğunu hatırlatan CHP’li Bülbül, “Zeytin dört kutsal kitap yer alıyor. Yani zeytin kutsaldır. Diyanet İşleri Başkanı ilgisi olan olmayan her konu hakkında konuşuyor.  ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen Fesli Kadir’i ziyaret ediyor. Bunu özellikle söylüyorum, çünkü ben Ege çocuğuyum, bizler Efeyiz. Bizler o Yunanları Ege’den atan dedelerin, nenelerin torunlarıyız.

Zeytini talan edecek, yağmalayacak olan yönetmelik çıktı ama Diyanet İşleri Başkanı’nın bununla ilgili hiç sesi çıkmıyor. Kutsal meyve hakkında konuşmuyor. Çünkü onun derdi Pakistan’a özel uçakla gitmek, onun derdi makam arabasıyla uğraşmak, onun derdi halkın en önemli sorunları hakkında bir şey dememek. Yolsuzlukla, yoksullukla ilgili hiçbir şey dememek, söz etmemek.“ dedi.

"YÖNETMELİKLE HEM KANUNU HEM ANAYASAYI DEĞİŞTİRİYORSUNUZ"

Yönetmelikle kanunu değiştiren iktidara sert sözlerle yüklenen CHP’li Bülbül, “Anayasanın 56’ncı maddesi der ki: “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir. Ama yönetmelikle siz kanunu değiştiriyorsunuz, siz yönetmelikle anayasayı değiştiriyorsunuz.

İşte AKP’nin nitelikli kuvvetler ayrılığı dediği bu. Yönetmeliği, kanunun ve anayasanın üzerine çıkar ondan sonra memleketi yönet. Yok öyle bir şey yok. Türkiye hukuk devleti olacaktır, demokrasi ve özgürlükler gelecektir. Anayasal hak ve özgürlükler kullanılacaktır. Bunun da çözümü demokratik parlamenter sistemidir. Millet İttifakı’nın iktidara gelmesidir” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Tepkiler İzmir'de doruğa çıktı: Zeytinime dokunma" desc="Zeytin alanlarını madenciliğe açan yönetmeliğe karşı tepkiler artarak sürerken İzmir’den güçlü ses yükseldi. Yüzlerce sivil toplum kuruluşu temsilcisi Güzelbahçe’de “Zeytinime dokunma” diye haykırdı. Açıklamada, “Barışın simgesini yok etmeye çalışanlar, kendi savaşları içinde yok olacaklardır” denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/12/iecrop/zeytin4_16_9_1647100544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/tepkiler-izmirde-doruga-cikti-zeytinime-dokunma-7006805/"]