KPSS'de soruların çalındığı iddiaları siyasetçileri de harekete geçirdi. CHP'den iddialarla ilgili ilk açıklamalar gelmeye başladı.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, ÖSYM’nin KPSS sorularıyla ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Gökçe Gökçen, “KPSS sorularını gördük. Yurt yapmamak yetmedi, işsiz bırakmak yetmedi, mülakatta elemek yetmedi. Sınav güvenliğine dair böylesi bir şüpheyi giderme kaygısı yok. Soruları inceledim. Kimse buna tesadüf diyemez. Buna tesadüf diyecekler, geçmişte tesadüf demiş olanları iyi hatırlasın” dedi.

Gökçen, “İnsanlar yıllarca düzenli bir iş bulmadan, bütün aile seferber olarak, kitap masrafından sosyal hayattan kopmaya kadar binbir bunalımla ve yine sizin yüzünüzden sonunu öngöremeden bu sınava hazırlanıyorlar ve 1 saatlik incelemeyle yaptığınız açıklama bu mu? Biraz saygınız olsun ama nerde!” ifadelerini kullandı.

"OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"

Gökçen, “Bir zamanlar Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından olarak bilinen ÖSYM, artık en güvenilmeyen kurumlarından biri haline geldi. Gençlerin kendilerini, hayatlarını, geleceklerini emanet ettikleri ÖSYM; şüpheleri giderecek bir açıklama yapmaktan bile geri duruyor. Gençlerin geleceğine dair böyle bir umursamazlık hiçbir dönemde görülmedi. Sınava girmiş olan gençler bu haksızlığa isyan ederken, şimdi sınava girmemiş olan gençler bile ‘ben artık umudumu tamamen kaybettim, KPSS’ye girmeyeceğim’ demeye başladı. Olayın bütün yönleriyle takipçisi olacağız.” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti yönetimine konuyla ilgili talimat verdiğini açıkladı.

Killik, "KPSS iddialarıyla ilgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdim. Parti yetkilerine derhal ÖSYM ile görüşmeleri talimatı verildi" dedi.

"YAYINEVİ TELEFONLARA ÇIKMIYOR"

Killik, iddialarda adı geçen yayınevi ile görüşmeye çalıştıklarını da açıklayarak, "Olayın diğer muhatabı Yedi İklim yayınevi telefonlarımıza çıkmıyor. Bu yapılan kimsenin yanına kar kalmayacak" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Akşener'den KPSS tepkisi: Gençlerimize ihanet ettiniz" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener, KPSS'de soruların çalındığı iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, 'Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz; Tekrarını kabul etmeyiz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/x720-17_16_9_1659448925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerden-osymye-genclerimize-ihanet-ettiniz-7284542/"]

[old_news_related_template title="KPSS soruları için skandal iddia: 20 soru aynı çıktı" desc="Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili çarpıcı bir iddia CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından ortaya atıldı. Kaya, soruların daha önceden bir yayınevi tarafından bilindiğini ileri sürerek, 'Bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20'si de tıpatıp aynı çıktı. Daha önce FETÖ'nün elemanları sınav sorularını çaldı, yandaşlarına verdi dediniz peki şimdi FETÖ de yok bu sorular nereden çıktı?' diye sordu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/osym-kpss-depo_16_9_1653374392_16_9_1659437208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kpss-sorulari-icin-skandal-iddia-20-soru-ayni-cikti-7284032/"]