Gökçen'in açıklamalarının tamamı şöyle:

"Her gün neredeyse 1 milyar lira büyüklüğünde servet transferi yapılıyor. Alın terimizle hazinede kuruş kuruş biriktirilen para, zengine ev araba dolar olarak veriliyor. Kur korumalı falan değil, baştan aşağı zengin korumalı mevduat sistemi geleceğimizi yok ediyor.

Bu parayla milyonlarca gencin kredi faizleri silinip hayata başlarken çok daha avantajlı hale getirilebilirdi, fabrikalar kurularak istihdam yaratılabilirdi, çiftçilere teşvik sağlanabilirdi, öğretmen atamaları yapılabilirdi, girişimlere destek olunabilirdi."

"FAKİRDEN ALIP ZENGİNE VEREN SİSTEM"

"Onlar gençten, emekliden, öğretmenden, doktordan, işçiden, kadından, çiftçiden, girişimciden aldıkları vergilerle seçim sürecini fonlamak için çetelerine dağıtmayı tercih ettiler. Bu ülkenin kaynağı çok ama doğru yönetimi tercih eden yok. Saraydan halkı gören yok. Toplumumuzun büyük fedakarlıklarla ürettiği kaynağı adil kullanmak mümkün.

Hem bilimle kavga etmeden enflasyonla mücadele etmek, hem hukukun üstünlüğünü sağlamak, hem de kaynaklarımızı adil dağıtarak yoksulluğu bitirmek mümkün. Fakirden alıp zengine veren, aklımızla alay eden bu sistemi değiştireceğiz.”

[old_news_related_template title="Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti belli oldu" desc="Merkezi yönetim bütçesi gider tablolarına göre, kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti nisanda 4,6 milyar TL oldu. KKM'nin bütçeye toplam maliyeti ise 16,3 milyar TL oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/16/iecrop/son-dakika-haberi-emeklilere-ve-sigortalilara-36000-tl-odeme_16_9_1652691515.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/finans/kur-korumali-mevduatin-butceye-maliyeti-belli-oldu-7137679/"]