Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in 10 Eylül'de Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen CHP'nin Olağanüstü İl Başkanlığı Kongresi'nde bir televizyon kanalına Kürtçe yaptığı açıklamada kullandığı ifadeleri inceledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, televizyon kanalına açıklamasında "Diyarbakır, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz." ifadelerini kullanan Bilek hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı. (AA)

[old_news_related_template title="CHP'li Öztrak: Bugün yaşadıklarımızın 12 Eylül'de yaşadıklarımızla büyük benzerlikleri var" desc="CHP Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin 42. yıldönümüne işaret ederek, 'Bugün görüyoruz ki darbeler sadece tankla, tüfekle, silahla yapılmıyor. Demokrasinin imkan ve araçlarını istismar ederek de darbeler yapılıyor. Bugün ülkemizde yaşadıklarımızın 12 Eylül'de yaşadıklarımızla büyük benzerlikleri var.'" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/12/iecrop/asdwsg_16_9_1662988935.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-oztrak-bugun-yasadiklarimizin-12-eylulde-yasadiklarimizla-buyuk-benzerlikleri-var-7360008/"]